Цукерберг створює метавсесвіт. Яке майбутнє чекає на людство

Ну що, вітаю. Ваші страждання в земному житті невдовзі майже закінчаться, і ви знайдете радість у житті віртуальному. Та чи буде це радістю?

Ви, напевно, вже чули про те, що Марк Цукерберг створює метавсесвіт? За непоказною новиною та ребрендингом Facebook прихований глобальний переворот систем та світоустрою.

Не просто так Білл Гейтс розповідав нам про те, що віруси — це тепер назавжди. А страшнішими за віруси будуть лише нові бактеріологічні теракти. Танення льодовиків розморожує нові типи бактерій, вірусів. Перебувати в суспільстві буде дедалі небезпечніше. Локдауни, соціальна дистанція, віддалена робота, відеоконференції не просто стануть нормою, вони створять усі умови для переходу життя вже у віртуальну реальність.

Локдауни, соціальна дистанція, віддалена робота, відеоконференції не просто стануть нормою, вони створять усі умови для переходу життя вже у віртуальну реальність

Тільки уявіть: ви прокидаєтеся вранці, поснідаєте і починаєте свій робочий день. Але ви нікуди не йдете, не їдете. Ви одягаєте окуляри віртуальної реальності й опиняєтеся у гарному світлому офісі. Поруч із вами сидять ваші колеги, перед вами комп'ютер і у вас починається, здавалося б, звичайний день. Тільки він віртуальний. Ви спілкуєтеся, працюєте, переглядаєте фільми, концерти — в окулярах, не виходячи з дому.

Ви насолоджуєтеся красою віртуальних міст. Ви заробляєте та витрачаєте віртуальні гроші, за які, до речі, можна все купити і в реальному світі, не виходячи з дому. Але все одно. Якесь це все несправжнє.

Не подобається? Правильно, це була версія бета 1.0. Наступною за нею буде Pro 2.0, де окуляри вже не потрібні. Чип у вашій голові забезпечує набагато більшу реалістичність віртуального життя. Тепер ви можете жити активним життям, не встаючи з ліжка.

Тепер ви можете жити активним життям, не встаючи з ліжка

Ви подорожуєте, купаєтеся в морі, відчуваєте спеку сонця і прохолоду води, запах смажених креветок і аромат квітів — адже ваш мозок створює під впливом імпульсів усі ці відчуття. Навіть сексуальні задоволення вам будуть доступними через вплив на ваш мозок. Ваше життя більше не схоже на колишнє. Ви можете стати магнатом чи новою суперзіркою. Межа між реальністю та віртуальним світом відсутня, і у вас немає обмежень у реалізації ваших фантазій. Гадаєте, казка?

Ось уже кілька сьогоднішніх фактів:

- Кількість клієнтів Facebook — 3 млрд осіб;

- Кількість користувачів Google — 3 млрд осіб;

- Facebook найняв для розробки метавсесвіту понад 10 тисяч програмістів;

Facebook найняв для розробки метавсесвіту понад 10 тисяч програмістів

- Google щосили продає свої окуляри (поки додаткової реальності);

- Ілон Маск уже відтестував перші прототипи своїх мозкових чипів Neuralink, а також запустив у космос армію супутників, що дають швидкісний інтернет у кожній точці планети;

- Коронавірус не заспокоюється, з'являються нові, як кажуть, більш небезпечні штами вірусу;

- Світ знову закривають на локдауни, вакцинація не допомагає;

- Facebook готується до запуску нової криптовалюти Diem;

- Facebook вже має лінійку VR-окулярів Oculus та окулярів RayBan Stories;

- Між метавсесвітом та соціальною мережею Facebook компанія Meta обіцяє дуже тісний зв'язок;

- Google заявив, що його квантовий комп'ютер (53-кубітний Sycamore) за 200 секунд вирішив завдання, на яке у найбільшого сучасного суперкомп'ютера Summit пішло б десять тисячоліть;

- Стартап QuEra Computing Inc. оголосив, що закінчив роботу над квантовим комп'ютером із 256 кубітів.

Спочатку нам запропонують використовувати наші акаунти у Facebook або Google як робочі місця та базу для аватарів у метавсесвіті. Зі створенням аватарів проблем не буде. Ваші фото давно оцифровані, і ваші аватари створені та тестуються. Скажу більше — Facebook уже навчився оживляти померлих на основі їхніх фото та текстів, які детально вивчені штучним інтелектом, і у віртуальному світі оживуть ті, кого з нами вже немає.

Ваші фото давно оцифровані, і ваші аватари створені та тестуються

Вашим дітям через карантин буде дедалі складніше вчитися стаціонарно, Facebook надасть таку можливість онлайн. І всі швидко звикнуть.

Навчання, робота, ігри, зустрічі з друзями, стосунки… Мені ще важко повірити, але мої діти дедалі більше дружать і спілкуються онлайн, особливо в процесі ігор.

Вам ще важко повірити в це, але це вже майже реальність.

А інша реальність полягає в тому, що:

- зниження активності людей призведе до депопуляції та зменшення чисельності у перспективі наступних 50 років;

- до зниження шкідливих викидів та відновлення екології нашої планети через зниження активності людини;

- до високої вартості ексклюзивного людського, а не ШІ-сервісу;

- до повернення до звичного життя лише вузькою групою людей, які зможуть собі це дозволити.

Питання, а чи потрапите ви до нього?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі