Скажімо Зеленському "Прощавай!" – дружно, голосно, на Майдані

Українцям не подобається, коли їм впарюють всіляку маячню

Відкладаймо всі справи: 1 грудня – державний переворот! Революції в Україні вже були, а переворотів досі не траплялося. Це дещо нове. Пропустити в жодному разі не можна. Тож, всі на Майдан! Станьмо свідками виняткової події!

Запланований держпереворот анонсував не аби-хто, а сам президент. Повідомив дату. Назвав і одного із фігурантів – Ріната Ахметова. Однак, пан Зеленський говорив дещо плутано. І тому не дуже зрозуміло: олігарха, чи то намагаються "вплутати" в цю історію, чи то він є одним із організаторів. Інформації обмаль. Є лише, за словами Зеленського, аудіозаписи, які підтверджують злочинні умисли. А це уже чимало.

Звернімо увагу: Зеленський не сказав про маніфестації. Не обмовився про групу парламентаріїв, яка ініціюватиме процедуру імпічменту. Чи про акцію збору підписів за його відставку. Нічого подібного. Держпереворот! А це, за визначенням, – силові дії. А для цього потрібні або бойовики, спроможні протистояти армії та спецслужбам. Або змова в самих спецслужбах і ЗСУ.

Зеленський не сказав про маніфестації. Не обмовився про групу парламентаріїв, яка ініціюватиме процедуру імпічменту. Чи про акцію збору підписів за його відставку. Нічого подібного. Держпереворот! А це, за визначенням, – силові дії

Розгортаємо Кримінальний кодекс, стаття 109: "Дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій, караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років".

Я щось пропустив? Хтось чув про арешт Ахметова – одного з учасників змови? Може, спецпідрозділ "Альфа" вже вломився в офіс олігарха? Очільник СБУ Баканов і генпрокурор Венедіктова вже скликали пресконференцію, представили аудіозаписи, які накопала контррозвідка, й повідомили про початок слідчих дій? У Києві надзвичайний стан? Слідчий ізолятор СБУ вже забитий підозрюваними? Що відбулося в країні після приголомшливої заяви президента?

Нічого, крім ха-ха…

Найстрашніше, що відбулося в країні, – ми почали несерйозно ставитися до президента. Зневажати його. От і все.

Найстрашніше, що відбулося в країні, – ми почали несерйозно ставитися до президента. Зневажати його

17 листопада агенція Bellingcat оприлюднила матеріали розслідування арешту "вагнерівців" в Білорусі. Стало зрозуміло, що російських найманців виманили туди українські спецслужби. Далі вже планувалось арештувати їх на території України. Але інформацію про спецоперацію злив росіянам "кріт" з оточення президента – або Андрій Єрмак, або Руслан Демченко. Або ще хтось. Може, і сам Зеленський. Невідомо. Чому невідомо? Бо президент звільнив генерала Василя Бурбу, який вимагав розслідування всіх обставин зриву спецоперації; зокрема, і можливої державної зради.

Ця тема обговорюється на телеканалах "Україна" й "Україна 24", які належать Рінату Ахметову. Звідси й заява президента: Ахметов – змовник і терорист.

Спершу Офіс президента відмовчувався. Жоден із чиновників не прийшов до студій ток-шоу "України" й "України 24", щоб пролити бодай якесь світло на всю цю ситуацію. Зеленський сподівався, що тема держзради потоне в інформаційному полі. Але вона лише розкручується. І люди дедалі більше переконуються: Єрмак, кажучи про "Вагнергейт", брехав; Зеленський – брехав. І нераз. І вже заплутався у брехні. І вже не здатен зв'язати всі нитки версій, які згодовував громадськості.

Люди дедалі більше переконуються: Єрмак, кажучи про "Вагнергейт", брехав; Зеленський – брехав. І нераз. І вже заплутався у брехні

Українцям не подобається, коли їм впарюють всіляку маячню. Громадські активісти вимагають звільнення Андрія Єрмака, про якого вже не раз йшлося, як про агента впливу РФ. І що сказав Зеленський: Єрмак прийшов зі мною і піде тільки зі мною. Як на мій погляд, чудова ідея!

Досі господар Банкової брехав нам про спецоперацію. Намагався скомпрометувати журналіста Юрія Бутусова, який і порушив цю тему. Особисто старався очорнити генерала Василя Бурбу, котрий жадав одного – розслідування. А тепер, і на мій погляд, – це вже фініш: заливає нам про держпереворот!

Зеленський думає, що він досі на сцені, де можливі художні перебільшення. Він навіть близько не розуміє, що кожне його слово регламентується законом. Що кожен звук, який він із себе видавлює, – це імідж країни, її авторитет – самоповага кожного громадянина України! Не розуміє, що його рішення позначаються на економіці та безпеці!

Як тепер, після всієї тієї брехні про спецоперацію, співробітники спецслужб і ЗСУ можуть довіряти президенту? Війна. Їм завтра в бій іти! Як вони можуть вірити верховному головнокомандувачу? Як Генштаб може планувати передислокацію підрозділів і воєнні операції, якщо є ймовірність того, що вся інформація з кабінету верховного зливається в Москву? Як усі ми в цій ситуації можемо бути впевнені в безпеці країни?

Але я задам іще одне запитання: на дідька нам такий президент?!

У мене враження, що опозиційні політичні партії досі не визначилися – спостерігати, як Зеленський стрибає на краю прірви, чи підштовхнути його? І це зрозуміло: країна воює, економіка ледве дихає, ще тільки Майдану бракує.

У мене враження, що опозиційні політичні партії досі не визначилися – спостерігати, як Зеленський стрибає на краю прірви, чи підштовхнути його?

Уже не йдеться про другий термін президентства Зеленського. Брехня вбила всі електоральні перспективи. Але, однозначно, в разі масових протестів, ніхто не вийде на "антимайдан". Зеленський – не Янукович. Розколу країни нема і не буде. Зеленський нікому не потрібен, крім "Слуг народу" в парламенті та жмені чиновників.

Але, чи є перспективи в країни з таким президентом? Чи є в нас надія на завтрашній день? І до речі, про що ще брехав і бреше нам президент? Які ще оборудки Єрмака покриває? Не хочеться дізнатися про це, коли вже буде пізно.

Опозиційним політичним партіям треба визначатися. Ні. Не з тим, що робити з Зеленським. Тут усе зрозуміло: він – гальмо і ганьба для країни. З ним треба прощатись. Дружно. Урочисто. На Майдані.

Визначатись потрібно з єдиним кандидатом у президенти – людиною рівновіддаленою від традиційних центрів впливу, без негативного рейтингу, компетентною і бездоганною, з морального погляду. Певен, це реальне завдання.

А Зеленському скажімо: "прощавай". Годі вже. Край!

Валентин Бушанський, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі