Двоє людожерів влаштували терористичну спецоперацію, щоб зруйнувати Євросоюз

Гуманізм та ідіотизм – не синоніми

15 листопада канцлер ФРН Анґела Меркель зателефонувала узурпатору і терористу Олександру Лукашенку і говорила з ним 50 хвилин про те, як врегулювати ту кризу, яку він, Лукашенко, створив на східному кордоні Євросоюзу і про те, як допомогти біженцям. Німецька та європейська преса, коментуючи цю розмову, не називають Лукашенка президентом, обмежуючись зверненням "хер Лукашенко", що означає, що Європа визнає білоруського узурпатора і терориста чоловіком. Російський телевізор в особі Скабєєвої вже радісно оголосив, що сталося "напіввизнання" Лукашенка. А тут ще й верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель зателефонував міністру закордонних справ Білорусі Володимиру Макею і почав з ним обговорювати міграційну кризу. Лукашенко може тріумфувати. Міграційна зброя подіяла – інформаційну блокаду прорвали.

Лукашенко може тріумфувати. Міграційна зброя подіяла – інформаційну блокаду прорвали

Я не готовий приєднатися до хору тих, хто засуджує Меркель і Борреля. Цивілізований світ не виробив універсальних правил щодо переговорів із терористами. У червні 1995 року, під час теракту в Будьонновську, Віктор Черномирдін на вимогу групи депутатів-правозахисників Сергія Ковальова пішов на телефонні переговори з терористом Шамілем Басаєвим – ось це знамените "Шаміль Басаєв, говоріть голосніше!" - і в результаті абсолютна більшість із півтори тисячі заручників залишилися живими. Тут, щоправда, є різниця між терористом Басаєвим і терористом Лукашенком. Терорист Басаєв мав свої, щоправда досить специфічні, уявлення про честь, у ході переговорів одразу звільнив 130 жінок та дітей і надалі виконав усі взяті на себе зобов'язання. Що не скасовує того факту, що він терорист і кривавий вбивця. Що ж до Олександра Григоровича Лукашенка, то всі спроби виявити в нього хоч якісь ознаки честі та совісті поки що успіху не мали…

Лукашенко створює інфраструктуру кризи

16 листопада групи біженців намагалися прорватися на територію Польщі та закидали силовиків камінням. У відповідь ті застосували сльозогінний газ і водомети.

За інформацією керівника опозиційного Національного антикризового управління Павла Латушка, у Вітебській області на базі загону спецпідрозділів прикордонних військ під наглядом КДБ – йде підготовка мігрантів: "Підготували дві групи. Перша група – іракці, до 10 осіб, друга група – афганці, до 10 мають бойовий досвід." Кінець цитати.

Лукашенко почувається комфортно. Він по-господарськи розташувався серед кризи, яку сам і влаштував у центрі Європи, і поки успішно змушує всіх грати за його правилами.

Відбувається сортування мігрантів, спецслужби Лукашенка визначають, кого і як із них можна використовувати у "виставі", автором і режисером якої є білоруський диктатор

Обдуреними мігрантами Лукашенко, використовуючи свій досвід директора радгоспу, розпоряджається як кріпаками, точніше колгоспниками, видаючи їм наряди на роботу. Щоправда, колгоспники, на відміну від близькосхідних мігрантів, не платили голові колгоспу кілька тисяч євро за вступ до колгоспу. Відбувається сортування мігрантів, спецслужби Лукашенка визначають, кого і як із них можна використовувати у "виставі", автором і режисером якої є білоруський диктатор. Наразі понад 800 біженців відправили до логістичного центру біля білорусько-польського кордону. Це резерв. Ще близько 1200 залишили ночувати в таборі в лісі. Серед них жінки та діти. Їх використовують як живий щит – виставляють у перший ряд, що дозволяє створити потрібну картинку для білоруських та російських телеканалів. Ну, і треба щоб крики: "Поляки, у нас діти!" звучали жіночими голосами – так переконливіше.

Ті, хто має бойовий досвід, – штучний товар. Їм білоруські спецслужби вручають світлошумові гранати, якими впереміш із камінням та колодами вони закидають польських прикордонників. Серед прикордонників уже є поранені. Лукашенку вкрай необхідно, щоб поляки почали стріляти у відповідь. Трупи серед мігрантів уже є, але ці люди померли на території Білорусі від того, що їм там, "у гостях" у Лукашенка було голодно та холодно. В якості приводу покричати – годиться. Для великого міжнародного скандалу – не дуже. А ось труп біженця, вбитого польським прикордонником – саме те. Краще б, звичайно, щоб жінка, ще краще дитина, але вже тут як пощастить. Лукашенко дуже старається. Він створює інфраструктуру кризи, здатну забезпечити її розширене відтворення.

Як Лукашенко упустив рубль і погрожує впустити економіку Росії

Наприкінці минулого тижня рубль різко падав. Буквально за два дні долар зміцнився на два з лишком рублі. Аналітики цілком резонно стверджують, що рубль падає через загострення кризи з мігрантами на кордонах Білорусі та Євросоюзу.

Рубль падає через загострення кризи з мігрантами на кордонах Білорусі та Євросоюзу

Територією, яку контролює Лукашенко, проходить дві життєво важливі для економіки Росії труби: газопровід "Ямал – Європа" та нафтопровід "Дружба". Газопровід Лукашенко вже пригрозив перекусити, якщо Європа поводитиметься погано. Не думаю, що він зупиниться на газі та не перекриє ще й нафту.

Європі цей сценарій обіцяє певні та досить значні незручності. Але якщо Європа, хай і з певними витратами все ж таки знайде заміну російським нафті і газу, то для Росії знайти заміну європейському ринку збуту стане завданням практично нездійсненним. А тут ще Україна з Польщею братимуть участь у сертифікації "Північного потоку-2", що явно не сприятиме його швидкому запуску. Тож двоходівка, яку задумали Путін з Лукашенком, сподіваючись, що загроза перекриття газопроводу "Ямал – Європа" злякає європейців і вони відразу з переляку запустять "Північний потік-2", цілком може призвести до прямо протилежних результатів.

Ще раз до питання про гуманізм

Гуманізм та ідіотизм – не синоніми. Незважаючи на деяку фонетичну схожість цих слів. Це ще раз підтвердив Жозеп Боррель, який після засідання Ради ЄС у Брюсселі заявив, що Євросоюз не пропустить із території Білорусі жодного мігранта, але вони не повинні загинути, їм треба надати гуманітарну допомогу та репатріювати. Ось дослівна цитата глави дипломатії Євросоюзу: "ЄС не зможе впустити нікого з них. Але вони не повинні вмирати у лісі. Білоруська сторона має дозволити доступ для надання їм гуманітарної допомоги та репатріювати їх. В'їзд до ЄС не є вільним, для цього необхідно виконувати всі юридичні критерії, у тому числі мати візу, всі інші відомості, що розповсюджуються [про право на в'їзд] помилкові".

Євросоюз не пропустить із території Білорусі жодного мігранта, але вони не повинні загинути, їм треба надати гуманітарну допомогу та репатріювати

Це відповідь не тільки Лукашенку і Путіну, а й тим корисним ідіотам, які разом з мешканцями російського телевізора таврують Польщу та Євросоюз загалом і вимагають негайно впустити в Європу тих, хто ось прямо зараз кидає в польських прикордонників каміння та світлошумові гранати. Тобто за фактом пропонується узаконити такий спосіб переходу кордону.

І ще про відповідальність Заходу за той бардак, який зараз відбувається у низці країн Близького Сходу. Це – головна теза у риториці Путіна та його обслуги. Мовляв, ви все це зробили, тепер платите за рахунками. І хоча Росія, а раніше СРСР зробили не менший, а мабуть й більший внесок в організацію близькосхідного та афганського бардаку, але частка істини в цих закидах є: колективний Захід справді багато чого накоїв у цьому регіоні. І на відміну від Росії, Захід готовий за це платити і вже платить. Але тільки дуже дурна або дуже ангажована людина може вимагати, щоб будь-який курд, або будь-який сирієць, або будь-який афганець міг прийти з камінням, колодами, саперними лопатками та світлошумовими гранатами до будь-якого кордону Євросоюзу та вимагати, щоб його пустили, обігріли, нагодували, дали дах над головою та гроші. Особливим знущанням ці вимоги виглядають, коли йдеться про терористичну спецоперацію, яку влаштували двоє людожерів з метою руйнування Євросоюзу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі