Росія збила супутник. Досі не вірите, що Путін почне війну?

Хмара уламків загрожує Міжнародній космічній станції

Росіяни збили супутник. Свій. У космосі. Росія провела випробування протисупутникової зброї та запущеною із Землі ракетою збила власний супутник Космос-1408, виведений у 1982 році і призначений для радіорозвідки.

У результаті утворилася хмара уламків, півтори тисячі найбільших із них видимі, ще сотні тисяч дрібних невидимі.

Орбіта цієї хмари кожні 90 хвилин ідеально перетинається з орбітою Міжнародної космічної станції під гострим кутом. Хмара уламків знаходиться на орбіті від 440 до 520 км. МКС знаходиться на орбіті 420 км. Тобто попадання майже в яблучко.

Хмара уламків знаходиться на орбіті від 440 до 520 км. МКС знаходиться на орбіті 420 км. Тобто попадання майже в яблучко

Через це американський та російський екіпажі МКС двічі "вимушено замкнулися в кораблях "Союз" і "Crew Dragon", повністю готові до евакуації. Це цитата із повідомлення NASA. Також хмара уламків загрожує китайській станції Тяньгун.

Директор NASA Білл Нельсон у повному шоці: "Я обурений цією безвідповідальною та дестабілізуючою дією. За такої довгої та легендарної історії пілотованих космічних польотів немислимо, щоб Росія наражала на небезпеку не тільки іноземних партнерів на МКС, а й своїх власних космонавтів. Їхні дії нерозсудливі та небезпечні, вони загрожують також китайській космічній станції та тайконавтам на борту".

Міністр оборони Великої Британії Бен Уоллес у повному шоці: "Випробування протисупутникової ракети Росією, що мало руйнівні наслідки, демонструє повну зневагу до безпеки та довгострокової стійкості в космічному просторі".

Держсекретар США Ентоні Блінкен у повному шоці: "Це космічне сміття тепер протягом десятиліть загрожуватиме супутникам та іншим космічним апаратам, які життєво важливі для безпеки, економіки та наукових інтересів усіх країн. Сполучені Штати співпрацюватимуть із союзниками та партнерами, щоб відреагувати на безвідповідальний акт Росії".

Давайте ще раз. До мене теж не одразу дійшло.

Білий дім, НАСА, Держдеп, Китай та Британія стоять повністю на вухах

Росія. Збиває у космосі супутник. Уламки якого мало не знищують МКС. Через що екіпаж станції лізе у рятувальні шлюпки. А Білий дім, НАСА, Держдеп, Китай та Британія стоять повністю на вухах.

Мене питають — Аркадію, чому ви так завзято вірите, що Путін почне війну. Це не раціонально. Йому це не вигідно. Та тому! Тому що вони "Гравітацію" примудрилися зробити документальним фільмом.

Життя знову випередило мрію. Як світ за два тижні змінився.

Оригінал і реквізити для підтримки проєкту "Журналістика без посередників"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі