Коли буде "закон про мишей"?

У доброго господаря вони не заведуться – тільки у комірника

У доброго господаря миші не заводяться. Бо, коли що, він заведе кота, підкладе отруту чи поставить мишоловку. І все. Але це коли йдеться про господаря, а не про комірника на державному складі, який тягне звідти мішками і вчасно ділиться з начальством, списуючи все "на мишей". Такий не заведе кота і не поставить мишоловку. Бо мислить державними інтересами. І тому вимагатиме ухвалення "закону про мишей" на рівні Верховної Ради.

А як інакше? Слід спочатку глибоко вивчити це питання, провести консультації, створити комісії, підготувати законопроєкт, ухвалити його у першому читанні, розглянути десять тисяч правок, потім всенародно обговорити, потім довго приймати, потім подавати на підпис президенту. На це піде, щонайменше, рік, а, може, і більше.

І нічого, що "миші" за цей час розтягнуть майже все, що іще залишилось. Можна буде звинуватити певних людей у тому, що вони саботують виконання цього, дуже потрібного, закону, а потім тема якось сама забудеться. А "миші" залишаться. Так само як і "олігархи", закон про яких ухвалювали із такою помпою.

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі