Кива "розстріляв" Бандеру. Масштаб небезпеки не можна применшувати

Головне не допустити, щоб він успішно вербував симпатиків в Україні

"Скандальний нардеп від ОПЗЖ Ілля Кива вчергове зняв провокаційний ролик зі зброєю в руках", - повідомляють інформагенції. Так він привітав з тиру киян з черговою річницею звільнення міста від нацистських окупантів. А потому Кива взяв до рук зброю і розстріляв портрети, зокрема, представників українського Руху Опору більшовизму, серед яких помітили й Степана Бандеру, - пише Сергій Грабовський для видання "День".

"Ми, члени організації антифашистського руху "Патріоти – За життя", вирішили почати відзначати свято, розстрілюючи нацистів, як колись їх розстрілювали наші діди і прадіди", – заявив нардеп.

"Ну, то й що? – скажуть читачі. – Чи варто звертати увагу на чергову витівку нардепа, за яким давно плаче психіатрична експертиза? Хай і далі засвідчує свою неадекватність. Бо ж хіба не він, скажімо, 16 жовтня записав відео, на якому стріляє з автомата у повітря в парку, відзначаючи так роковини вбивства того ж Степана Бандери агентом КҐБ Богданом Сташинським? Хіба не проти нього за привітання Путіну порушена кримінальна справа? Не варто надавати його вчинкам надто велику політичну вагу – врешті-решт він сам собі викопає таку глибоку яму, з якої вже не вибереться".

Що ж, із цим можна було би повністю погодитися, якби не декілька "але". А ці "але" відкинути не випадає.

Чи відстежує СБУ організацію "Патріоти – За життя" і чи не підпадає вона під означення терористичних?

По-перше, щодо ідеологічної та політичної неадекватності. Не хто інший, як "батько російської соціал-демократії" Георгій Плеханов назвав "квітневі тези" Леніна (1917) про соціалістичну революцію в Росії "маячнею божевільного". Так, під оглядом марксистських канонів це справді була маячня. Але за пів року вона стала реальністю. Не в останню чергу тому (і це буде по-друге), що більшовики мали потужні бойові загони та розклали армію (вже не царську, а республіканську). А на додачу до цього вони створили потужний, як би сказали зараз, газетний пул, вони ледь не в кожному повіті друкували свої газети-летючки, а загальноросійські видання поширювали безплатно у величезній кількості – адже гроші не треба було економити, гроші йшли потужним потоком з держави, в якій Російська республіка перебувала у стані війни (себто Німеччини). Нічого не нагадує? Тим більше, що Кива постійно хвалиться створеними ним загонами бравих хлопців… До речі, чи відстежує СБУ організацію "Патріоти – За життя" і чи не підпадає вона під означення терористичних? Ну, а "антифашистська" та "патріотична" наліпки у назві… Не забуваймо, що "патріотизм" у виконанні ОПЗЖ, за моєю, і далеко не тільки моєю оцінкою, є апологетикою новітньої Російської імперії, а головним "антифашистом" для цієї публіки був товариш Сталін, а нині став "партайгеноссе" Путін. Але, попри кричущу алогічність та антиісторичність ідеології Киви і Ко, вона має успіх у люмпенізованих мас, які втомилися від непрофесійних дій чинної влади, і матиме ще більший у міру наростання загальної суспільно-економічної кризи.

Я не випадково вжив терміни "алогічність" й "антиісторичність". Справа в тому, що на честь узяття Червоною армією Києва 6 листопада 1943 року Кива розстріляв, у числі інших, портрет "нациста" Степана Бандери, який на той час понад два роки був в'язнем нацистського концтабору Заксенгаузен і два брати якого (Олександр і Василь) були вбиті у концтаборі Аушвіц. Отож із ким солідаризувався "антифашист" Кива? Риторичне запитання – саме з тими, хто був у 1939-1941 (до 22 червня) "братами по зброї" Червоної армії, дружба з ким, за словами Сталіна, була "скріплена кров'ю"…

Кива розстріляв портрет "нациста" Степана Бандери, який на той час понад два роки був в'язнем нацистського концтабору Заксенгаузен і два брати якого були вбиті у концтаборі Аушвіц. Отож із ким солідаризувався "антифашист" Кива?

Щоправда, є охочі зазначити, наче то був "несправжній" концтабір, наче в ньому Бандеру утримували в "пільгових" умовах. Якісь німецькі "ліваки" на сцені берлінського державного театру імені Максима Горького (того самого, який в останнє десятиліття життя став палким апологетом більшовизму, колективізації, ҐУЛАҐу й особисто Сталіна, а ще заперечував існування самостійної української мови, мовляв, це лише "нарєчіє") поставили мюзикл "Бандера", в якому ледь не центральною стала пісня "Килим у концтаборі" - про те, що в Заксенгаузені у Бандери, мовляв, на стіні камери висів килимок, отже, напрошується висновок, що нацисти були йому ледь не друзями… Так, справді, у цьому концтаборі існувала "Целленбау", або "Промінентенбау" - гестапівська в'язниця (яку інколи називають "барак" або "бункер", а ще – "міністерською" чи "генеральською" тюрмою). Там утримували найбільш цінних (а водночас і небезпечних) для Третього Рейху в'язнів, серед них прем'єра Німеччини у середині 1920-х років Ганса Лютера, впливового протестантського пастора Мартіна Німеллера, командувача Армії Крайової генерала Стефана Ровецького, ад'ютанта маршала Пілсудського Єжи Кунцевича, двох прем'єрів Франції – Поля Рейно та Леона Блюма, канцлера Австрії Курта Шушніга, міністра оборони Латвії Роберта Дамбітіса й інших значних осіб. Чи були там умови такими вже "пільговими"? Принаймні, один із лідерів українських націоналістів поет Олег Ольжич загинув саме там після тортур; загинув за досі не до кінця з'ясованих обставин і старший син Сталіна Яків, теж тамтешній в'язень… Але ані німецькі "ліваки", ані інші сучасні прихильники радянського ладу не знають і не бажають знати всього цього; вони бачать одне, для них жахливе – "Килим у концтаборі".

Сталіністи відрізняються від гітлерівців не більше, ніж лівий чобіт від правого

Власне, так і має бути, адже сталіністи відрізняються від гітлерівців не більше, ніж лівий чобіт від правого – в обох випадках маємо тоталітарні ідеології, метою яких, звісно ж, є "благо народу". Тому "антифашист" Кива знайде симпатиків не лише у Москві, а й у Берліні. Та головне, як на мене, не допустити, щоб він успішно вербував їх в Україні. Звісно, інтелектуалам такі персонажі видаються радше смішними, ніж страшними. Проте вербують вони свої "кадри" зовсім не серед інтелектуалів. А тому, не перебільшуючи масштаб небезпеки, його не можна і применшувати…

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі