Окупанти провели навчання в Криму. На що ЗСУ варто звернути увагу

Наша перевага в тому, що ми вже знаємо з ким можемо воювати сьогодні і що буде завтра

Цього тижня у тимчасово окупованому Криму відбулися показові комплексні навчання — берегові ракетні війська вчилися топити кораблі, а кораблі — відбивати ракетний удар.

Окрім сучасних рухомих комплексів 3к60 "Бал" з ракетами Х-35У, росіяни використовували захоплений український комплекс шахтного базування "Утёс" — так звану "Сотку", або ж "Об'єкт-100" з важкими надзвуковими ракетами 3м44 "Прогрес".

Перехоплення ПКРів здійснював фрегат проєкту 11356 "Адмирал Григорович" своїм ЗРК "Штиль-1" — корабельною версією сухопутного "Бука". Три фрегати цього проєкту є основою "протиракетної парасольки" надводних сил Чорноморського флоту РФ.

Подібні навчання окупанти проводять по декілька разів на рік. Їх інтенсивність виросла після активізації робіт над нашим береговим ракетним комплексом 360МЦ "Нептун". Готуються відбивати наш можливий удар.

Лише три кораблі на весь флот мають сучасні ЗРК

Незважаючи на активне оновлення Чорноморського флоту, на сьогодні лише три кораблі на весь флот мають сучасні ЗРК. Радянські "Оси" чи навіть "Форт" на ракетному крейсері "Москва" у 2021-му році вже не вражають.

З іншого боку, у найближчі роки два-три на ЧФ прийдуть декілька МРК з корабельними ЗРК "Панцирь-М" та корвети з ЗРК "Редут".

Україна має розбудовувати флот та ЗС, виходячи з усвідомлення ворога, його систем озброєння та сукупного потенціалу, яким він володіє. Наша перевага в тому, що ми вже знаємо з ким можемо воювати сьогодні і що буде завтра. І це не можна ігнорувати при виборі пріоритетів переозброєння.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі