У Росії немає космічної розвідки. Можемо мати тут стратегічну перевагу

Потрібно спільно з Туреччиною, Польщею та Балтією добути в користування техніку, аналогічну американській

Вчора згорів російський супутник-шпигун "Космос-2551". Падіння його спостерігали звичайні американці, дехто навіть зняв на відео це красиве видовище.

Наштовхнувся на цікаву статтю про стан російської космічної розвідки. Був вражений. Виявляється, у нашого противника її як такої немає або практично немає.

По-перше, ще у два головні роки війни – 2014 і 2015 – росіяни ще користувалися супутниковими знімками, котрі скидали фізично з орбіти на Землю. Скрепно!

У два головні роки війни – 2014 і 2015 – росіяни ще користувалися супутниковими знімками, котрі скидали фізично з орбіти на Землю

По-друге, нині на орбіті у Москви є 3-4 робочі супутники, котрі потенційно здатні передавати зображення по радіоканалу. Але це не точно.

По-третє, якість фото цих супутників – трохи менша, ніж супутників США 1970-х років. Це - точно.

По-четверте, ці супутники не бачать вночі і за хмарами. Це теж точно.

Висновок – ставка на розвідку за допомогою безпілотних літальних апаратів цілком себе виправдовує, в цій царині ми можемо мати автономний паритет з Москвою. А якщо спільно з Туреччиною, Польщею та Балтією добудемо в користування техніку, аналогічну американській, то тут у нас буде стратегічна перевага. Головне, щоб Китай не допоміг РФ даними.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі