12 смертей, яких могло не бути

Вагомий аргумент на користь вакцинації

У зв'язку з тим, що я атеїст, послідовник Дарвіна і вже захрип кричати безрезультатно про проблему провалу вакцинації і очевидну необхідність імунізації населення, то деякий час я мовчав. Чекав ще один аргумент і вчора дочекався.

Аргумент вагомий - дванадцята смерть від ковіду за рік у моєму оточенні. Оточення - це друзі, знайомі і знайомі через одне рукостискання. Далі я не ходжу, безглуздо і страшно рахувати за межами найближчого оточення.

Дванадцять смертей, яких могло не бути. Різний вік, різний фізичний стан, різні анамнези. Ковід може вбити здорову людину, така ймовірність є і вона досить висока. Але людей з хронічними захворюваннями він вбиває набагато частіше. Ковід плюс супутні проблеми підвищують ваші шанси зустрітися з предками у багато разів.

Ковід плюс супутні проблеми підвищують ваші шанси зустрітися з предками

У мене дуже велике коло спілкування. Ну, дуже велике, повірте на слово. І в цьому колі велика частина людей вакциновані. Є ті, хто перехворів - це аналогічно вакцинації і на деякий час захищає від тяжкого перебігу хвороби. Є антивакцинатори, ковід-дисиденти і просто ідіоти - з тих, хто купує магніти для блокування чипів, введених з вакциною, і міркує про світову змову з метою їх всіх підпорядкувати.

Серед мого кола вакцинованих немає жодної людини з проблемами в результаті або після вакцинації.

Є ті, хто захворів вдруге, вже будучи вакцинованими - вони перехворіли ковід в легкій формі, без звернень до лікарні і реанімацій з концентраторами, ШВЛами і убитою антибіотиками і противірусними печінкою.

Всі мої знайомі, які померли від ковіду за цей рік - це люди не вакциновані. Відмовилися від імунізації в силу своїх переконань, внутрішніх причин, безграмотності або в результаті інформаційного теракту на розсудливість через інтернет і безвідповідальні ЗМІ.

Всі мої знайомі, які померли від ковіду за цей рік - це люди не вакциновані

Я говорю не про статистику. Я говорю про власний досвід. Про своє коло спілкування. Це неправильно, тому що статистика не визнає такі вибірки. Особистий досвід не рахується. Але в статистику антивакси теж не вірять, так що нічого не змінюється.

Я розумію, що вкотре стрясаю повітря даремно, але ситуація день у день погіршується. Дніпро в червоній зоні, з жорсткими карантинними обмеженнями. Це вдарить по бізнесу, який і так дихає на ладан після минулих локдаунів. Захворюваність в країні зростає. Вакцини повно, а от бажаючих вакцинуватися дуже мало. Ми на одному з останніх місць в Європі за рівнем зроблених щеплень. Румунія, Болгарія та Україна - в антилідерах. Найпоширеніший на сьогодні штам - "Дельта" - більш агресивний і б'є не по 60+, а по всіх вікових групах.

Ми на одному з останніх місць в Європі за рівнем зроблених щеплень. Румунія, Болгарія та Україна - в антилідерах

Ще раз звертаюся до тих, хто ще не щепився, не перехворів і вагається робити щеплення чи не робити.

Смерть - це єдина необоротна проблема.

Чи є випадки ускладнень і загибелі людей після введення вакцин? Безсумнівно, є. На кілька мільярдів зроблених щеплень таких випадків кілька тисяч. Вірогідність померти від щеплень і їх наслідків вимірюється величинами в четвертому знаку після коми. Але вона є. Як і від прийому аспірину, антибіотиків або противірусних засобів.

Вірогідність померти від ковіду і його наслідків вища в тисячі разів. А ймовірність отримати важкі ускладнення ще вища.

Я розумію, що тих, хто вірить у світові змови, в обмеження свободи і жадібну Бігфарму мені не переконати, а ось з тими, хто просто боїться, ще можна спробувати домовитися.

Ще раз повторю: вибір, який ви знаєте, це вибір між життям і смертю. 12 моїх знайомих його зробили і він виявився останнім в їхній долі. Ви можете проскочити хворобу в легкій формі, а можете померти на лікарняному ліжку від задухи, з непрацюючими легенями. Це як потонути, тільки ще страшніше.

Вакцина не виключає того, що ви захворієте, але вона в тисячі разів підвищує ваші шанси вижити і вижити без наслідків для організму.

У реанімаціях дніпровських лікарень 97% невакцинованих

Задумайтесь не над світовою статистикою, над вашим власним досвідом. Озирніться. Можливо, ви зміните рішення? Виберете життя. Ніхто не забирає у вас свободу вибору, просто нагадую вам, що на сьогодні в реанімаціях дніпровських лікарень (знову обмежена статистична вибірка, вибачте) 97% невакцинованих.

97% невакцинованих. Крапка.

Вакцин у країні з надлишком. У цьому немає проблеми. Проблема, як завжди в поганій базовій освіті, інформаційному смітті і людських страхах і дурості. Щеплення можна зробити прямо сьогодні, у найближчому пункті. На вибір.

Це позбавить вас ризику померти, дасть можливість повноцінно жити, пересуватися і спілкуватися.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі