У Донецьку катастрофа. Росія влаштувала геноцид

Проблема з Covid-19 настільки масштабна, що її стала визнавати навіть окупаційна адміністрація

У Донецьку справжня катастрофа із захворюваністю на коронавірус. Лікарів не вистачає, кисню не вистачає, місць у лікарнях немає, швидкі не приїжджають на виклики. Точні цифри захворюваності і смертності ховають, але судячи з усього, вони величезні.

Проблема настільки масштабна, що її стала визнавати навіть окупаційна адміністрація. Якщо раніше практично заперечували епідемію, визнаючи лише кілька десятків хворих на день, то тепер вже визнають понад 600-700. Ще в середині вересня заявили, що госпіталі завантажені на 100%. І з тих пір ситуація тільки погіршилася.

Госпіталі завантажені на 100%

Відразу у двох моїх знайомих захворіли батьки, які залишилися в ОРДЛО. Мати одного померла майже відразу, при цьому тест на Covid-19 їй не робили (тестів теж немає), тому в загальну статистику вона не потрапила. Інший зараз рятує батька, якого раніше щепили російським "Спутником". Це не допомогло - людина у важкому стані.

У лікарню батька вдалося покласти дивом - якраз співпало так, що хтось помер і звільнилося ліжко. Але в самій лікарні ситуація жахлива. Лікарів немає (отримавши російські паспорти, вони масово звільняються і їдуть в Росію, не бажаючи працювати за 8 тисяч рублів). Кисню немає. Щодня в палаті помирає, як мінімум, одна людина.

Лікарів немає. Кисню немає

Через відсутність кисню лікарі пропонують хворим самим собі купувати кисневі концентратори. Але їх в ОРДЛО теж немає - привозять мало, і майже відразу все розмітають. Привезти з України неможливо - КПВВ перекрили бойовики. Залишається або везти з Ростова (на кордоні таке обладнання пропускають тільки за хабарі), або купувати вдвічі дорожче у перекупників. У результаті товаришеві концентратор обійшовся майже в тисячу доларів (у нас можна купити в інтернеті за $300-400). Зрозуміло, що у більшості хворих просто немає таких грошей, і їм залишається тільки приречено сподіватися на можливості свого організму.

Допомагає таке обладнання слабо (сатурація з 60 піднялася до 70), але це хоча б щось. Іншої допомоги в ЛДНР людям немає.

Загалом, якщо у вас ще залишилися рідні в ОРДЛО, постарайтеся переконати їх виїхати звідти. Росія влаштувала справжній геноцид жителів Донбасу, кинувши людей напризволяще. Люди опинилися в безвихідній ситуації - поскаржитися, попросити допомоги, описати реальний стан речей вони не можуть, бо в бандитській резервації будь-який розголос просто заборонений.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі