Замах на Шефіра – не ті ігри, в які готові грати олігархи

Головне тут не те, хто міг таке зробити, а хто б наважився піти на такий крок

В Україні є проблема з олігархами. Вони підкуповують суддів. Вони підкуповують депутатів. Вони створюють монополії. Вони саботують реформи. І багато хто з них чортзна-що творили в 1990-х…

Але в Україні немає практики вбивати своїх політичних опонентів. Всі олігархи давно виросли з цих штанців. Всі хочуть спати спокійно. Без каски. І не хочуть ховатися від кілерів. Просто з почуття власного збереження.

Тому не віриться, що Шефіра замовили олігархи. Або щоб убити. Або щоб налякати президента. Це не ті ігри, в які готові грати українські олігархи. Вони будуть купувати, організовувати медіаатаки і домовлятися. Але не замовлятимуть вбивство одного з трьох ключових людей країни. Тому що вони хочуть домовитися з владою. Вони звикли, що вони можуть це зробити. І ефективність куль у цьому питанні майже нульова.

Я не вірю, що це конкуренція в Офісі президента. Тому що Шефір, як пише преса, вже цю конкуренцію програв. І одна справа інтриги, інша - кулі. Шлях від одного до другого дуже довгий.

Одна справа інтриги, інша - кулі. Шлях від одного до другого дуже довгий

Це могла б бути постановка. Цю версію точно просуватимуть опоненти влади. Що логічно. Особливо з огляду на серіальний шлях і потяг до ефектів. Хоча важко повірити, що люди, які знімають кіно, підуть на реальну кров. Це теж не стиль. Так, можна робити шоу. Але від шоу до реанімації з кульовими пораненнями - занадто далекий шлях. А ділки залишаються ділками, їм дуже важко стати кілерами.

Тому можна повірити в те, що це росіяни. Просто тому, що росіяни люблять вносити сум'яття в суспільство. Люблять підпалювати багаття. Тому росіяни люблять здійснювати вбивства на території України. А обстріл машини одного з топ-3 чиновників країни, а Шефір де-факто таким був ще влітку, дуже добре підігріває ситуацію. Як і може налякати президента. Який росіянам потрібен наляканий, а не впевнений у собі.

Одне можна сказати: головне тут не те, хто міг таке зробити, а хто б наважився піти на такий крок. Це точно був не Моссад…

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі