Музей Революції гідності може очолити сподвижник "завгоспа" Януковича

Це буде конкурс на посаду без конкурсу

Завтра відбудеться засідання конкурсної комісії з обрання директора Музею Революції гідності.

Це буде конкурс без конкурсу – серед кандидатів буде лише одна людина – вже діючий директор Ігор Пошивайло. Отакий факт: дуже важливий і престижний музейний заклад, але кандидатів подалося дуже мало. І навіть тим нечисленним, хто подався, відмовили за різними причинами.

За часів Ігоря Пошивайла, з 2016-го, діяльність Музею відзначилася великою кількістю скандалів. Зокрема, весною 2019-го року Музей самовільно демонтував частину бруківки на тій ділянці колишньої вулиці Інститутської, де безпосередньо гинули від пострілів "беркуту" майданівці. Тоді розлючені кияни знесли паркан, бруківку повернули назад.

Весною 2019-го року Музей самовільно демонтував частину бруківки на тій ділянці колишньої вулиці Інститутської, де безпосередньо гинули від пострілів "беркуту" майданівці

Потім музейники встановлювали конструкції, вбиваючи залізні штирі у ту ж бруківку. Знову скандал, знову вернули все назад.

Нагадаю, вулиця Інститутська у тій частині, котра нині перейменована на Алею Героїв Небесної Сотні, є пам'яткою місцевого значення. Мінкульт давно обіцяє надати їй статус пам'ятки національного значення, але чомусь це так і не стається.

Натомість ексрегіонали з оточення Януковича лобіюють побудову так званого меморіалу на місці, котре збереглося практично таким, яке воно було під час розстрілів. Передбачається повністю перекопати вулицю і побудувати нові споруди, докорінно змінити всю ту історичну обстановку, котра там була під час трагічних подій 18-20 лютого 2014 року.

Ігор Пошивайло підтримує цю ідею. На сьогодні Музей в основному зайнятий просуванням цього будівельного проєкту, підрядником по якому є фірма екс-"завгоспа" Януковича Андрія Кравця. Сам же музей, де могла б бути експозиція про Революцію гідності, поки не збудували. І навіть не починали.

"Завгоспу" Януковича уже перерахували 116 мільйонів гривень. З приводу цього є кримінальне провадження в ДБР, бо там явно завищені витрати

Натомість "завгоспу" Януковича уже перерахували 116 мільйонів гривень. З приводу цього є кримінальне провадження в ДБР, бо там явно завищені витрати. У Пошивайла проводили обшуки. Утім, нікому підозру так і не оголосили. За моїми даними з ДБР, туди надійшла політична вказівка не поспішати. Прикметно, що це підпадає під підслідність НАБУ, але все контролює Державне бюро розслідувань.

Власне, завтра, імовірно, конкурсна комісія затвердить безальтернативну кандидатуру. Отакі нині "конкурси".

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі