Росіяни – громадяни країни, яка займається етнічними чистками. Тепер офіційно

Російське ФСБ садить киримли на сталінські терміни

У Сімферополі затримали останнього члена Меджлісу, що залишався там, заступника його голови, Нарімана Джеляла. За фактом на півострові він виконував функцію лідера кримських татар.

Була чергова облава, зачистка, каральна операція — називайте ці рейди, як хочете — всього карателі взяли сорок осіб. Тридцять п'ять з них отримали адміністративні справи: "Невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації або загрозі її виникнення". Тобто, коли села киримли затоплювало — киримли ж за це були й затримані.

А п'ятьох заарештували у кримінальних справах. Що вони там пред'являють Джелялу, мене абсолютно не цікавить. Диверсію, зраду, співпрацю з японською розвідкою, спробу вбити Сталіна — вже все одно. Термін йому світить від дванадцяти до п'ятнадцяти років.

Держдеп вже опублікував заяву: "Ми закликаємо російську окупаційну владу негайно звільнити їх. Це останній з довгої низки політично мотивованих рейдів, затримань і каральних заходів проти Меджлісу. І проти його керівництва, яке піддалося репресіям через свій опір спробі Росії анексувати Крим".

Родичі затриманих прийшли з протестами до управління ФСБ Сімферополя — і там зачистили ще п'ятдесят осіб.

Так от, якщо раніше вони всі намагалися робити вигляд, що борються з тероризмом, і маскували свої рейди під зачистку Хізб-уб-Тахрір, то від сьогодні спокійно можна говорити про етнічні репресії.

Уже приховати репресії під боротьбу з тероризмом не вийде

Тобто, тут ми і так говорили, але тепер про це можна говорити на міжнародних платформах. Вже офіційно. Уже приховати репресії під боротьбу з тероризмом не вийде.

І міжнародна спільнота обов'язково це зробить. Як вже зробили США. Відтепер росіяни — громадяни країни, яка займається етнічними чистками. Тепер офіційно.

Вони можуть скільки завгодно махати своїми йоржиками і ліхтариками, закривати очі, робити вигляд, що нічого не існує, а їхня Люба Соболь, або Люся Штейн, або Ілля Яшин, наприклад, можуть скільки завгодно говорити маячню про те, що останнє закручування гайок відбувається тільки для того, щоб не пустити їх до Держдуми. Але за фактом всі вони тепер живуть у країні, яка проводить етнічні чистки. А ті з них, хто ще й катається до Криму — так просто, без політики, чисто відпочити — ще й беруть участь у цьому.

І відкрутитися вже не вийде. Оченята відводити в бік, мовляв, час був такий, ми не знали, ми вірили партії — не вийде. Все вони знають. Час такий. Час інтернету. Їхня країна займається етнічними чистками.

Джелял сидів добу в клітці з мішком на голові. Нехай пам'ятають про це щоразу, коли будуть в Ялті попивати свою "Масандру" без політики

Російське ФСБ садить киримли на сталінські терміни. За сталінськими ж маячними звинуваченнями. Сталінськими методами. Джелял сидів добу в клітці з мішком на голові. Нехай пам'ятають про це щоразу, коли будуть в Ялті попивати свою "Масандру" без політики.

Оригінал і реквізити для підтримки проєкту "Журналістика без посередників"

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі