Зеленський хоче повторити фінт Януковича

Столиця є "колискою революцій", тому контроль над нею критично важливий

За інсайдерською інформацією з багатьох джерел складається враження, що сьогодні Рада нацбезпеки й оборони може прийняти рішення рекомендувати президенту звільнити Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Як на мене воно трохи дурнувате з наступних причин:

1. Незаконне. Існує три рішення Конституційного суду, які прямо вказують що цю посаду може обіймати виключно обраний киянами міський голова. Це - раз.

Можна змінити закон, і для цього у президента є більшість у Верховній Раді, але напевно немає голосів, тому закон не змінено.

2. Напевно не помилюсь, якщо кажу, що рівень крадіжок і корупції приблизно однаковий що в Києві, що в Одесі, що в Дніпрі чи в Харкові. Але така масована вибіркова атака правоохоронців саме на київську владу дає підстави вважати, що це не боротьба із злочинцями, а боротьба за "грошові потоки" та проти політичного конкурента.

Це не боротьба із злочинцями, а боротьба за "грошові потоки"

Чому саме так? Бюджет Києва цьогоріч складає більше 60 млрд грн. Це більше половини бюджету всього "Великого будівництва", з якого спокійно можна "випилювати" 5-10%, яких взагалі ніхто не помітить, але це буде і тіньове фінансування партії "Слуга народу", фракції, всіх майбутніх виборів і "подушка" безпеки на майбутнє. Тому такі фінанси залишати без уваги і в руках політичного конкурента не можна.

Саме столиця є "колискою революцій", тому контроль над нею критично важливий, хоча Януковичу такий самий фінт з Поповим не допоміг.

3. Володимир Зеленський власними руками підштовхує Кличка до кристалізації, як головного свого опонента на наступних виборах, навіть більше, до гуртування більшості своїх опонентів навколо Кличка. Так склались наші українські зорі, що саме у Кличка рівень впізнаванності не менший, ніж у Зеленського, а баланс довіри/недовіри буває і вищим.

Кличко - "тефлоновий" політик, до нього інформаційне лайно не чіпляється

Що стосується президентського рейтингу - це справа техніки, грошей і часу. Як показує досвід та рівень підтримки киян, Кличко - "тефлоновий" політик, до нього інформаційне лайно не чіпляється і чим вище буде тиск на нього, тим більше буде рости його рейтинг.

Тому саме він, а не сьогоднішні "рейтингоносці" буде головним конкурентом Зеленського на виборах.

4. Ну і останнє: не знаю, хто обманює Зеленського, що рішення РНБО - це "колективна безвідповідальність", але обманює жорстоко. Будь-який підпис під нормативно-правовим актом, який є незаконним - це запуск "бумерангу", який обов'язково повернеться.

Переможців теж судять. Доведено історією.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі