У "зіркового" за складом "Парі Сен-Жермен" можуть бути проблеми з грою

Мессі потрапив до деспотичного тренера

"Парі Сен-Жермен" перетворюється на монстра, яким колись здавався "Манчестер Сіті". Єдина різниця, що "Сіті" брав гравців на перспективу, а Париж - зрілих майстрів, яким від сили залишилося у футболі 2-3 роки. У підсумку "Сіті" жодного разу не виграв Лігу чемпіонів. Побачимо, чи це вдасться ПСЖ.

З досвіду знаю, що коли клуб перетворюється на монстра за складом, це зовсім не означає монстра за грою. Минулого року команда не стала навіть чемпіоном Франції. Тепер проти неї боротимуться з подвійною енергією. Не факт, що зірки Парижа витримають такий запал суперників.

Очевидно, що в футболі має місце надлишок грошей. Клуби купують "зірок" за шалені гроші. Але ситуація дуже неординарна. З одного боку, на вершині є кілька команд, які дозволяють собі витрачати мільярди доларів на футбол, а з іншого - маса клубів, які ледь животіють і зводять кінці з кінцями.

Таке було понад 40 років тому в НХЛ і НБА. І тоді організатори змагань зробили революцію, змінивши систему драфту й увівши стелю зарплат. Очевидно, цим шляхом треба йти і УЄФА, якщо вона хоче зберегти свої позиції у футболі.

УЄФА має йти шляхом НБА та НХЛ

Суперклуби вже були в інших видах спорту, але це ні до чого доброго не призвело. У 70-80-их роках монстрами були хокейний і баскетбольний ЦСКА. А де зараз російські хокей і російський баскетбол?

2012-го "Зеніт" із Санкт-Петербургу, маючи в спонсорах "Газпром", читай російську державу, створив у Східній Європі суперклуб на кшталт того, яким зараз у Старому світі є ПСЖ.. І що він виграв? Виграли Халк, Вітсель і їхні колеги, які повезли з Росії величезні гроші. А спортивних успіхів у команди з Санкт-Петербургу немає досі.

Цікаво буде подивитися на роль Мессі. В "Барселоні" він був примхливою дитиною, яка вимагала іграшку й відразу отримувала її. Тепер дитина виросла, стала студентом і кардинально міняє стиль свого життя. Примою, як у Каталонії, Мессі вже ніколи не буде. Я боюся іншого. Швидкість Ліонеля падатиме з кожним роком. Йому буде важко конкурувати за місце в основному складі. Та ще й у такого тренера, яким є Почеттіно. Він відомий як деспотичний тренер. Думаю, роль Мессі буде дуже скромною, десь близькою до збірної Аргентини, а не до "Барселони".

Світ не стоїть на місці. У футболі може з'явитися новий герой, який затьмарить і грошима, і славою усіх попередніх. У цей вид спорту приходять американські та близькосхідні гроші, які можуть кардинально перекроїти список традиційних фаворитів.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі