Зеленський не бачить загрози від розвалу судів. Цим скористаються вороги

Подальша робота правоохоронних і судових органів буде відбуватися не за логікою закону, а за логікою кримінальних розборок

7 серпня сплив запобіжний захід щодо звинувачених у справі викрадення Ігоря Луценка та Юрія Вербицького. Безпосередні виконавці Сергій Мисливий та Іван Новотний, яких також підозрюють у вбивстві Вербицького, уночі вийшли на свободу. Згодом Сергія Мисливого взяли під варту за іншою підозрою.

За підсумками бурхливого вікенду, у справі про вбивство Вербицького та моє викрадення під час Майдану маємо таке.

На волі опинився особливо небезпечний злочинець. Він не тільки залучався тодішньою владою до атак на учасників Майдану, але і знаменитий рейдерством уже при владі наступній, керівник власного стійкого злочинного угруповання.

Щоб ви розуміли масштаб особистості: за моєю інформацією, він знав, що його мають затримати - очевидно, що працював під дахом силовиків.

Так мало того, що знав, він навіть нікуди не тікав. А впевнений у своїх силах, вирішив навідатися до тих прокурорів, котрі підписували йому підозру, і збирав на наступний день бандитів зі своєї команди для цієї операції.

Його випередили буквально на кілька годин, затримавши до того, як поїхав мститися.

Під загрозою слідчі, прокурори і чесні судді у моїй справі

Тепер немає сумнівів, що допоки він на волі, то під загрозою слідчі, прокурори і чесні судді у моїй справі. Під загрозою також потерпілі та їх адвокати.

Глобально в цій ганебній ситуації винувата влада з недолугою судовою "реформою", а також усі ті підприємці-"реформатори", котрі навколо цієї теми в'ються роками.

На жаль, при попередній владі у моїй справі був аналогічний випадок, коли підозрюваного відпустили на домашній арешт. Він утік в Росію, подібно відомому беркутівцю Садовнику.

Тепер суд остаточно втратив береги. Вища рада правосуддя не працює, механізму притягнення суддів до відповідальності немає. Перспективи вибратися з цієї кризи немає, допоки влада слухатиме замість компетентних людей якихось розкручених пройдисвітів і екзальтованих дурників.

Вища рада правосуддя не працює, механізму притягнення суддів до відповідальності немає

На жаль, Зеленський не бачить, що масштаб розвалу судів уже загрожує йому персонально. І що негайно цим будуть користатися вороги і його особисті, і вороги держави.

Треба латати Кримінальний процесуальний кодекс, треба міняти судоустрій, запроваджувати механізми відповідальності суддів. Але хто в оточенні Зеленського на це здатен? Я таких не знаю.

Отож, подальша робота правоохоронних і судових органів буде відбуватися не за логікою закону, а за логікою кримінальних розборок.

Розголос - це єдине, що нині у нас є у рамках закону.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі