"Барселона" виграє після відходу Мессі

Йому варто спробувати себе в Англії

Ліонель Мессі залишив "Барселону". Найкращий варіант для його продовження кар'єри - Англія. Згадайте про перехід Роналду в "Ювентус" і божевільний ажіотаж, який розпочався в Італії й у Турині. Бо нове – завжди цікаве. Щось схоже має відбутися і в Англії. Бо прихід зірки такої величини обов'язково збуджує великий інтерес.

У "Барселоні" Мессі виграв усе, що можливо. У цьому клубі він усе всім довів. Але для каталонців це позитивний момент. Клуб почне швидше перебудовуватися на гру без Мессі. Залежність від лідера тяжіла над командою останнім часом.

Якщо перефразувати Маяковського, то можна сказати: "Якщо зірки старіють, значить це комусь треба". Уболівальники "Барселони" не побачать старіння Мессі. Й це добре. Бо проти фізіології не підеш. Час запеклих суперечок Мессі й Роналду в боротьбі за "Золотий м'яч" теж минає. Думаю, ні Мессі, ні Роналду вже не претендуватимуть на приз.

Навряд чи клуб, в який прийде Ліонель, щось виграє. Згадайте повернення Реброва й Шевченка до київського "Динамо". Нічого в плані організації гри клуб не отримав. Навпаки, загальмував у своєму розвиткові.

Має піти до "Манчестер Сіті". Завадити може трансфер Гріліша

Прогнозую, що Мессі викликатиме шалений ажіотаж ще два, максимум – три роки. Хотілося би побачити його в Англії й порівняти на тлі тамтешнього інтенсивного футболу. Але краще не дотягувати до того часу, коли від футболіста залишається лише ім'я. Уміння вчасно піти в спортсмена – рідкісна якість. Бо завжди існує спокуса заробити за новим контрактом. Треба брати приклад з баскетболіста Майкла Джордана. Той вчасно пішов і після завершення кар'єри продовжує заробляти великі гроші.

За моїми відчуттями Мессі має піти до "Манчестер Сіті". Цьому може завадити лише рекордний для Англії трансфер Гріліша на 117 мільйонів євро, який стався днями.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі