По-літньому смачно. Як приготувати ікру із запечених овочів

Ділюся деякими порадами, щоб ви не боялися експериментів

Ікра з запечених овочів – це смачна закуска, яку швидко й легко готувати. Все, що необхідно – трохи проекспериментувати. Я приготував ікру з кабачка, солодкого перцю, моркви, часнику і цибулі. Вийшло дуже смачно. Також поділюся деякими порадами, щоб і ви не боялися експериментів.

Насправді, овочі для ікри можна взяти будь-які. Наприклад, ось таке поєднання: солодкий перець, томати, гриби печериці та кабачок. Ще варіант – баклажани, томати, кабачок і цибуля. Орієнтуйтеся на свої смакові уподобання.

Овочі для ікри я запікав у духовці, але цілком можна просто тушкувати на середньому вогні до м'якості і доки рідина випарується. Ще варіант – готувати овочі на грилі. Останній варіант вийде найароматнішим.

Смак ікри можна підсилити за допомогою лимонного соку або соєвого соусу

Для своєї страви я вибрав, можна сказати, класичні спеції – сіль і перець, але цілком можна експериментувати, додаючи листя свіжого базиліка, копчену паприку чи чебрець. Також смак ікри можна підсилити за допомогою 1 ч. л. лимонного соку або навіть ризикнути і додати половину чайної ложки соєвого соусу. Останнього не повинно бути багато, інакше ви можете затьмарити смак овочів. Якщо й зовсім не боїтеся експериментів, то можна додати кілька штук копченого чорносливу або груші, а також зовсім небагато горіхів кеш'ю.

Ікру можна заправити соняшниковою олією, оливковою першого віджиму, гарбузовою і кунжутною. Усе залежить від того, який смак ви хочете отримати в результаті. Хоча я із заправкою не став експериментувати, віддавши перевагу соняшниковій олії.

Інгредієнти:

1 кабачок

1 морква

1 солодкий перець

½ ріпчастої цибулі

2 зубчики часнику

3-4 ст. л. соняшникової олії

½ лимона

сіль і перець до смаку

Приготування:

Візьміть 1 кабачок, 1 моркву та 1 солодкий перець, добре вимийте овочі, висушіть паперовим рушником, а після зробіть кілька проколів дерев'яною шпажкою. Посоліть і полийте соняшниковою олією. Овочі загорніть у фольгу й поставте в духовку запікатися на 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Коли овочі приготувалися, дістаньте з духовки і нехай остигають, а потім почистіть від шкурок моркву й солодкий перець.

Моркву, солодкий перець і кабачок наріжте довільними шматками і перекладіть в чашу блендера, додайте 2 зубчики часнику й ½ ріпчастої цибулі. Перебийте всі інгредієнти до стану пюре.

Заправте 3 ст. л. соняшникової олії, посоліть і поперчіть до смаку. Подавайте овочеву ікру охолодженою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі