Путін посварився з дійсністю

Нам варто активніше працювати над національною єдністю й історичною пам'яттю

Час від часу у неспокійній голові "збирача земель руських" Володимира Путіна прокидається історик. Принаймні, він сам себе намагається у цьому переконати. Й ось днями, чи то після чергового загострення, чи то внаслідок аномальної спеки очільник Кремля вирішив подарувати світові своє творіння з претензійною назвою "Про історичну єдність росіян і українців".

Свідомо залишу поза увагою зміст цієї так званої "публікації". Парадоксально, проте у своїй "статті" брехун всесвітнього масштабу Путін використовує такі терміни, як: "факт", "об'єктивність". Саме так. Путін. Про об'єктивність. Але правда полягає не у тому, що Україна, як пише Путін, перетворилася на "анти-Росію". А у тому, що російський президент давно посварився з дійсністю, а його світосприйняття перетворилося на антиреальність.

Схоже, очільник Кремля так і не усвідомив, що у "стіні, що виникла між Росією та Україною", винен саме він. Як і, вочевидь, вже ніколи не зрозуміє, що українці з росіянами не єдині ні в історичному, ні у будь-якому іншому сенсі.

Українці з росіянами не єдині ні в історичному, ні у будь-якому іншому сенсі

Але нам своє робити. Варто активніше працювати над національною єдністю й історичною пам'яттю. Інакше всілякі псевдоісторики на кшталт Путіна вважатимуть за потрібне замість нас писати про нашу ж державу. Та й, зрештою, який з нього історик. Цивілізований світ вже давно зрозумів ким він є насправді. Зокрема, коли його відоме прізвисько гучно лунало під час нещодавнього чемпіонату з футболу Євро-2020.

Максим Кияк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі