Аваков – розумна і вкрай небезпечна для країни колоніальна постать

В Україні ще не бувало власне української влади

Мені не треба дивитися фільми-розслідування та шукати експертних думок щодо Авакова, аби знати наскільки це розумна і тому вкрай небезпечна для країни колоніальна постать.

Достатньо було того, що колись давно на Книжковому арсеналі він (ще коли серед політичної шушери товктися по подібних заходах вважалося іміджевим ділом, бо так робив тодішній президент) придбав на стенді книжку "Еволюція або Смерть. Пригоди павіана Томаса" і, що цілком ймовірно, прочитав.

Це найкраща збірка з культур-антропології сучасного українця, прочитавши яку, починаєш тонко відчувати усі особливості і недоліки тутешнього людського матеріалу. Думаю, що саме так до нас усіх він й ставиться — суто як до місцевого матеріалу.

Наразі в Україні ще не бувало власне української влади (в простому смислі її історичної тяглості не від креольської у своїй суті УРСР), а тому ми нічого не знаємо про українську політичну культуру, яка ж вона насправді і оце все.

Усе те політичне, що ми бачимо навколо себе зараз, маркується як українське лише за географічно-адміністративними ознаками

Усе те політичне, що ми бачимо навколо себе зараз, маркується як українське лише за географічно-адміністративними ознаками. Це абсолютно те саме, що називати тимчасову монгольську адміністрацію розгромленого у 1240 році Києва "офіциальниє кієвскіє власті" за сучасної російською термінологією.

Десь так.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі