Візит Зеленського у США під загрозою. Загравання з Китаєм може вилізти боком

Без конкретних результатів за всіма позначеними Байденом напрямками зустріч не відбудеться

Щодо зустрічі Байдена з Зеленським: Білий дім вніс уточнення, що "точної дати немає". Хоча українська сторона вже встигла заявити про зустріч ще влітку, буквально в липні, як про майже доконаний факт.

Однак на цей момент вже ясно: для літньої зустрічі Зеленський просто не встигає реалізувати бодай щось з вимог США. Не чути навіть про найшвидше і найпростіше: передачу Америці документів на Коломойського для доповнення матеріалів слідства.

Вже всім ясно, що без конкретних результатів за всіма позначеними Байденом напрямками зустріч не відбудеться через відсутність тем для розмови. І тільки Зеленський досі впевнений, що точно поможуть гарні безпекові гасла на кшталт такого з твіттера: "Вірю, що наші партнери США і Німеччина спільно протистоятимуть агресору, а не заохочуватимуть його". Офіс президента обійшовся прапорцями-емодзі для позначення держав, не подужав стільки літер.

Зеленський вже два роки ніяк не може зрозуміти: Америка не "за" і не "проти" України

Що значить, відсутність дипломатичного і політичного досвіду в оточенні президента: нема кому пояснити базові моменти. Нема кому навіть зрозуміти ті базові моменти. Все будують на якихось штампах з серіалів і кіно – "як має виглядати справжня велика політика і діалог державних лідерів". Тому Зеленський вже два роки ніяк не може зрозуміти: Америка не "за" і не "проти" України. За жодних обставин вона не обере нашу сторону або сторону наших ворогів – бо це не вкладається в державні принципи Штатів.

В Америки є стратегія на десятиліття: її реалізовували до того, як Зеленський став президентом, її продовжуватимуть і після того, як Зеленський перестане бути главою держави. Залежно тільки від того, які кроки будуть для Америки вигіднішими відповідно до зміни обставин. А не від того, чи достатньо ефектно президент України демонструє главі США приязнь і дружні почуття.

Україну однозначно визнали такою, що входить в зону безпосередніх інтересів США. Не тому, що ми такі хороші чи цінні. А тому, що так вигідно Америці в стратегічній перспективі. Відповідно, всі теперішні спроби ОП загравати з Китаєм, демонструвати чергову екзотичну "багатовекторність", а заодно "самостійність і незалежність від зовнішнього американського управління" нічого не значать.

Якщо американці захочуть, то легко й невимушено в найкоротші терміни зроблять так, що Зеленському з його химерними геополітичними іграми стане дуже погано

Якщо американці захочуть (точніше, якщо визнають цей варіант найбільш вигідним для себе), то легко й невимушено в найкоротші терміни зроблять так, що Зеленському з його химерними геополітичними іграми стане дуже погано. Зрештою, в нас майже 40-мільйонна держава з купою політичних і громадських лідерів. Буквально за кілька місяців знайдеться чимало претендентів на посаду українського президента, які готові стати більш проамериканськими, ніж Зеленський.

Тому хтось на Банковій мусить взяти на себе нелегку місію і донести до Зеленського, що варто припиняти ці безсенсові ігри "отримай допомогу від Америки, але з демонстрацією, що та Америка тобі нахрін не здалась. Ти лідер суверенної держави!". А до того має знайтись котрийсь сталкер, котрий пояснить це працівникам ОП.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі