Легалізація марихуани – шанс для України вирватися з бідності

Стартапи з виробництва канабісу оцінюють у мільярди доларів

З приводу проваленого закону про легалізацію марихуани.

Я не тільки виступаю за легалізацію медичної марихуани, а й за повний легалайз. Причина проста - цим шляхом йдуть всі цивілізовані країни, отже рано чи пізно це станеться в усьому світі. Просто одні, як завжди, зроблять це швидше і отримають ринок, а відсталі слоупоки, любителі "особливих шляхів" та скрєп, прийдуть до цього останніми, втратять шанс зайняти ніші на ринку і залишаться на узбіччі.

Ми весь час задаємося питанням - чому розвинені країни вічно попереду. Так ось тому і попереду, що задають тренди і першими хапаються за будь-які інновації, поки моралісти чіпляються за порядки минулих століть, що відмирають.

Легалізація марихуани - шанс для України вирватися з бідності і прокачати економіку, поки інші гальмують. У США, Канаді та інших розвинених країнах, які не варяться у ментальному совку, стартапи з вирощування марихуани вже оцінюються у мільярди доларів. Наприклад, колишній власник російського телеканалу НТВ Борис Йордан ще у 2013 році купив у США компанію Curaleaf, яка займалася виробництвом препаратів з марихуани, і до 2018 року став мільярдером. Компанія оцінюється у $4 млрд. І це тільки один стартап, а подібних компаній в Америці десятки.

У Канаді, де марихуана повністю легалізована, недавно об'єдналися два найбільших стартапи з виробництва канабісу Tilray Inc та Aphria Inc. В результаті угоди створена найбільша компанія з виробництва канабісу в світі з капіталізацією близько 5 млрд канадських доларів.

Легалізують марихуану у нас років через 20, коли всі ці динозаври з комсомольськими квитками під подушками просто фізично вимруть від старості

Для України це немислимі цифри. Але нам такого не треба. Нехай заробляє бездуховний Захід. А в нас замість цього скрєпи і вічна Юлія Тимошенко з надривними криками "ми не дозволимо вирощувати коноплю". Тому легалізують марихуану у нас років через 20, коли всі ці динозаври з комсомольськими квитками під подушками просто фізично вимруть від старості. Але на той час світовий ринок уже сформується і ми займемо на ньому своє звичне мікроскопічне місце.

Якщо вже так страшно похитнути основи, можна було б в якості експерименту прийняти спеціальний закон і дозволити виробництво хоча б на окремо взятій території. Наприклад, в якій-небудь бідній аграрній області. Говорили ж про спеціальні економічні зони? Так чому б не створити хоча б одну таку зону, де діяла б легалізація?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі