Останній запобіжник до авторитаризму Зеленського зняли

Аваков не захотів стати жандармом президента на майбутніх вуличних протестах

Арсен Аваков був останнім запобіжником від авторитаризму Володимира Зеленського. Тепер цей запобіжник зняли.

Зараз активно обговорюють три версії відставки.

Перша – після візиту Зеленського до Берліна відбувся дипломатичний казус. Президенту в різкій формі показали, що всі його намагання переграти Мінський процес не відповідають інтересам Франції та Німеччини, які останнім часом уже відкрито підіграють Росії. Ангела Меркель фактично в ультимативному тоні заявила, що чекає від України виконання "Мінська", прямі переговори з бойовиками та імплементації так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавче поле. Такі речі не прийнятні для частини нашої політичної еліти, зокрема і Авакову. Він був одним із запобіжників аби такий сценарій не відбувся. Щоб не було загострення, його "попросили піти". До речі, якщо найближчим часом відбудеться відставка міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова тоді можна із впевненістю казати, що влада почала кадрові чистки на догоду Москви та Берліна.

Якщо найближчим часом відбудеться відставка міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова тоді можна із впевненістю казати, що влада почала кадрові чистки на догоду Москви та Берліна

Друга версія полягає в тому, що під час останньої розмови між Аваковим та заступником помічника держсекретаря США Джорджом Кентом останній порадив Арсену Борисовичу піти у відставку. Іншим варіантом було б стати жандармом, який би придушував протести проти Зеленського восени. Які однозначно будуть, якщо "формулу Штайнмаєра" почнуть протягувати через парламент.

До речі до осінніх протестів одночасно готуються декілька політичних сил. І комусь доведеться захищати Зеленського на Банковій. Аваков вирішив не ставати "жандармом режиму" і красиво піти.

Третя версія – атака на Авакова іде пів року. Частина Офісу президента хотіла змістити його і взяти контроль над усіма силовиками.

При всій суперечності фігури Авакова до його відставки треба підходити дуже обережно. Його відставка негативно вдарить по нашому геополітичному столу. У процесі перетрубації політикум дуже струсоне.

Аваков чорт, але замість нього може прийти Люцифер

При всьому негативі, який є до міністра, виникає питання: хто замість нього? Аваков був рівновіддаленим та незалежним гравцем, який контролював потужну внутрішню армію.

МВС – величезна структура з понад 300 тис. людей. Керувати нею так просто не вийде. В обоймі Зеленського нема людини, яка б здатна була це зробити. Можливо, Аваков чорт, але замість нього може прийти Люцифер, який розпочне терор проти опонентів Зеленського і це ударить по кожному українцю.

Віктор Таран, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі