Чи заспіває Гордон про Шевченка?

Нинішній тренер на чолі збірної повторив результат Олега Блохіна

Одним із підсумків футбольного Євро-2021 стало практично стовідсоткове повторення командою України свого результату у фінальному турнірі Кубку світу 2006 року. Тоді, як і тепер, нашу команду очолював володар "Золотого м'яча". Наші так само вийшли до фінального турніру з першого місця у групі, а потім дійшли до чвертьфіналу, де програли майбутнім чемпіонам світу італійцям - 0:3.

Цього разу все повторилося. Лише програли наші у чвертьфіналі не 0:3, а 0:4, і Англія ще поки не стала чемпіоном. П'ятнадцять років тому результат наших футболістів був визнаний видатним, а Олега Блохіна проголосили найвеличнішим тренером в історії. Тепер відбувається те ж саме.

Давайте спробуємо зробити прогноз і уявити що буде далі. Блохін після зливи нагород програв зі збірною наступний відбірний турнір, посівши нечуване досі для нас четверте місце у групі. Потім він поїхав до Росії, де надовго не затримався, потім знову очолив збірну, звідки несподівано перейшов до київського "Динамо", яке привів до такого ж нечуваного досі четвертого місця. Після чого вже восьмий рік очікує пропозицій.

Вже восьмий рік очікує пропозицій

Шевченко поки що і тут повторює шлях свого видатного попередника – наступний відбір збірна України має усі шанси програти.

Що буде далі? Чи зверне нинішній очільник збірної зі стежки, прокладеної славним Олегом Блохіним?

Ледь не забув – п'ятнадцять років тому в ейфорії від тренерських досягнень Блохіна відомий тоді співак на прізвище Гордон виконував про нього свіженаписану з такої нагоди пісню російською мовою. Тепер Гордон вже ніби не співак, але чому б не згадати молодість?

Микола Несенюк, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі