Смертна кара і пожиттєвий диктатор. Який досвід Китаю хоче перейняти влада?

Китайські дисиденти або емігрували, або загинули у в'язниці

1. У КНР щорічно страчують більше десяти тисяч людей. Точної цифри немає, бо статистика страчених - державна таємниця. Смертна кара застосовується за корупцію, наркотики і, наприклад, приховування симптомів ковіду.

2. За конституцією Китаю лідер, точніше диктатор - пожиттєвий. Його ім'я включено до конституції та за їх релігією він обожнений.

3. У КНР заборонений Вінні-Пух. При чому лише за те, що ззовні схожий на диктатора.

4. Китайські дисиденти або емігрували, як Далай-лама, або загинули у в'язниці, як нобелівський лауреат Лю Сяобо. Родичів дисидентів, до речі, також кидають до в'язниць і тримають там пожиттєво.

5. У Китаї працює школа перевиховання, в якій примусово утримують тисячі людей, думки яких диктатор вважає проблемними.

6. Протести в КНР бувають дуже рідко та завершуються смертельно. 2009-го, наприклад, було страчено 30 протестувальників.

7. У КНР є заборона на окремі імена, здебільшого мусульманські. Немовлят з ними не реєструють.

8. Цивільний кодекс Китаю ділить людей на "сорти" залежно від кількості балів - чим більше рейтинг, тим більше прав.

Цивільний кодекс Китаю ділить людей на "сорти"

9. Китайські компанії ведуть бізнес в Криму та офіційний представник МЗС КНР Чжао Ліцзянь вимагає, в тому числі від України, не політизувати цю "взаємодію", бо це просто "принципи ринку".

10. Місяць тому Китай і Путін продовжили договір про китайсько-російську дружбу на ще п'ять років.

Можна продовжувати розповідати про нашого "торговельного та економічного партнера", за словами голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка. Або чий досвід в управлінні економікою та побудові держави ми маємо намір перейняти, як говорить лідер фракції "слуг" Давид Арахамія. Або безвіз з ким запровадив Володимир Зеленський, та з ким має бажання продовжувати розширювати взаємовигідну співпрацю, про що він каже у адресованому диктатору новорічному привітанні.

У мене єдине питання: а за що ми тоді збираємося вводити санкції проти Білорусі, з якою у нас більше тисячі кілометрів спільного кордону?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі