Що їсти в спеку, аби охолодити організм і попередити тепловий удар

Влітку небезпечне зневоднення

Літня спека впливає на роботу багатьох функцій нашого організму, навіть якщо ми не відчуваємо явних змін в самопочутті. Найбільше можуть постраждати люди похилого віку і маленькі діти. Це тому, що у дітей механізми природної терморегуляції ще не до кінця сформовані, а у літніх вони вже не працюють так справно, як у молодості. Люди, які приймають певні ліки повинні звернути увагу на те, що сечогінні засоби, препарати для лікування нирок, печінки та серця можуть негативно впливати на здатність організму регулювати температуру тіла.

Є їжа та напої, які можуть дати неоціненну допомогу в спеку, сприяти природному охолодженню організму, попередити перегрів і тепловий удар.

Більшість сирих овочів і фруктів містить високий відсоток води, тому їх потрібно їсти, щоб знизити ризик зневоднення. З овочів - це листовий салат, огірки, селера, помідори. Що стосується фруктів, то ідеальною їжею в спеку вважаються кавуни і дині, вони вгамовують спрагу краще, ніж будь-які напої з підсолоджувачами. Такі фрукти, що містять 90-95% води, допомагають підтримувати водний баланс і очищають організм.

Ідеальною їжею в спеку вважаються кавуни і дині, вони вгамовують спрагу краще, ніж будь-які напої з підсолоджувачами

Також всі листові овочі надають охолоджуючий ефект. Особливо корисні темно-зелені, з легкою гіркуватістю сорти листового салату, а також петрушка та буряк. Окрім цього овочі та фрукти багате джерело калію, який допомагає регулювати втрату рідини організмом в результаті посиленого потовиділення.

Віддайте перевагу цілим фруктам. Солодкі напої - лимонад, газовану воду, компот, соки потрібно виключити.

Наводнювати організм можна не тільки водою, а також вживаючи овочі та фрукти.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі