Форма збірної України з футболу нагадує всьому світу, що росіяни злодії

Вкрадене рано чи пізно доведеться повернути

У Москві стоїть рев на болотах. Там так горить і палає, що складається враження, що Наполеон знову стоїть біля міста з непереможною армією. Чому? Що ж могло статися?

Футбол. Просто футбол, який, звичайно, поза політикою. А саме — форма збірної України, в якій команда їде на чемпіонат Європи з футболу, де на лицьовому боці зображена карта України. Непомітно так. Неявно. Але є. І, звичайно, карта України зображена згідно з нормами міжнародного права. Тобто з Кримом.

І росіян прорвало. Вони кричать, що цю форму треба заборонити. Що "Крим все одно наш". Що форма нацистська (тому що на задньому боці фігурує гасло "Слава Україні"). Ну от уявіть собі, що "Forza Italia" визнали націоналістичним і фашистським. Складно? Точно так само і "Слава Україні".

Це кумедно. А ще показово. Тому що відкриває величезний комплекс у росіян, що ховається за бравадою, нафтодоларами і струшуванням зброї. Вони знають, що Крим український. І їх дратує, коли про це згадують. Величезна невпевненість, як у підлітка, який ходить у зал без пуття, бореться з прищами, проривається в тисячі пропагандистських сюжетів. Якщо ви впевнені в собі і вас назвали дурнем, вам буде все одно. Якщо ж ви потай підозрюєте, що навколо всі розумніші за вас і намагаєтеся це приховати, то полізете в бійку. Емоційно. І з криками. Тому що вас чіпляє.

Ось і росіян чіпляє карта України з Кримом

Ось і росіян чіпляє карта України з Кримом. Тому що, незважаючи на браваду і гасла, вони все розуміють. І нічого не можуть вдіяти. Розуміють, що для всього світу Крим — це Україна. Що Крим — це Україна за міжнародним правом. І що вкрадене рано чи пізно доведеться повернути. І це їх дратує.

Якби вони були впевнені, то просто не помітили б таку дрібницю. Якби вони були переконані, що Крим назавжди їхній. І що ніхто і ніколи не змусить їх повернути вкрадене. Але ні.

І росіяни на російських телеканалах перед російськими глядачами можуть сто разів погрожувати стерти в порошок Київ і Вашингтон, можуть клястися кров'ю немовлят, що Крим назавжди повернувся додому. Але чим голосніше вони кричать, тим сильніше хочуть перекричати внутрішній голос, який наполегливо повторює істину. Ви злодії, і вкрадене ніхто не визнає. А форма збірної України просто нагадує всьому світу про те, що вони злодії.

Виглядають жалюгідно. Їх видає емоційна реакція

Як диктатор, який намагається закрити рот людям на вулиці, як бандит, який намагається здаватися респектабельним, як голий король… Вони виглядають жалюгідно. Їх видає емоційна реакція. А, значить, треба просто нагадувати всім частіше. І росіянам і світу. Що Крим — це Україна.

Правда є правда. Правду знаємо ми. Правду знає весь світ. І правду знають росіяни. І ця правда їх дратує.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі