Як робити макіяж, щоб він не залишався на захисній масці

Улітку використовуйте легкі флюїдні основи і консилери з високим показником SPF

Якщо бажаєте, щоб ваш мейкап тримався увесь день, а шкіра залишалось доглянутою, — дотримуйтесь простих рекомендацій щодо підготовки шкіри і фінішної фіксації.

Перед початком переконайтеся у чистоті шкіри, використовуючи пінки для вмивання та ретельно вмиваючись водою.

Найважливішим етапом перед нанесенням косметичних засобів є зволоження шкіри будь-якого типу. Зручне комбо: тонік + база під мейкап (сироватки та еліксири для комбінованої шкіри, олійкові бази для сухої і схильної до сухості, HD та вирівнюючі бази для шкіри схильної до жирності). У домашньому мейкапі найкраще базу наносити долонями. Важливо робити це за напрямком масажних ліній обличчя, делікатно контактуючи з поверхнею шкіри. Дайте трохи часу (~ 3хв) для усадки текстур.

Зволоження шкіри є невід'ємним кроком, адже щільні тонуючі засоби (наприклад, консилер під очі і маскуюча основа) з часом нейтралізують воду, тим самим викликають відчуття стягнутості.

Зволоження шкіри є невід'ємним кроком, адже щільні тонуючі засоби з часом нейтралізують воду, викликають відчуття стягнутості

Улітку в місті або на відпочинку із високою сонячною активністю рекомендовано використовувати легкі флюїдні основи і консилери з високим показником SPF.

Для стійкості мейкапу у сучасному житті жінок у захисних масках є два зручні засоби. Перший варіант — це припудрення тонуючої основи, жирових тіней, навіть помади для губ. Звичайна розсипчаста пудра матує поверхню і забезпечує стійкий фініш. Так ваш мейкап залишиться з вами, а не на захисній масці або на екрані смартфону. Другий і найбільш надійний варіант — використання розпилюючого фіксатора для мейкапу (зазвичай випускають професійні бренди) поверх всього обличчя і зони декольте після припудрення. Такі прийоми використовують професійні візажисти у весільних, подіумних, fashion-макіяжах.

Як висновок: жодних жирових і олійкових поверхонь.

Для доглянутості шкіри дуже важливо робити ретельний демакіяж обличчя: зняти стійкі формули допоможуть олійкові засоби (двофазні); легкий мейкап розчинить міцелярна вода. Пам'ятайте, що будь-який з цих кроків потребує ретельного вимивання водою. Далі слід виконати повторне зволоження тоніком і денним кремом.

Не всі жінки носять мейкап щоденно, тому достатньо забезпечити охайний вигляд брів (корекція і фарбування за призначенням) і виразність вій. Залишайтеся впевнені у собі щодня, незважаючи на додаткові елементи сьогоденних заходів безпеки.

Анастасія Дідорук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі