Сяйте, як сонечко: головні тренди літнього макіяжу

Не маскуйте обличчя надто щільними тонуючими засобами і консилерами

Фігурні стрілки, вільний і ретро-стилі, сміливі та яскраві відтінки тіней — це тренд мейкапу цього літа.

"Звільніться від стандартів" — так наголошують візажисти. Зануримось у місто, пляжі і вечірки і підсумуємо, який настрій у сучасних дівчат.

1. Продовжується тренд на доглянуту і сяючу шкіру. Мейкап без мейкапу. Надтонке перекриття шкіри з SPF-фільтрами ~ 50 задля захисту від сонячних променів. Кремові рум'яна (наносіть на яблучка щічок і спинку носа подушками пальців аплікативними рухами) задають ефекту після спортивних тренувань та щирих поцілунків. Флюідні хайлайтери на літні вечірки можна домішувати в тональну основу, або наносити поверх неї на виступаючі об'єми скули, над верхньою губою та підборіддям. Жодних чітких ліній брів і клеючої укладки, м'яка натуральність та доглянутість наразі в самому тренді (можливе тонування і акуратна корекція природньої ширини). Прозорі або ледь тінтовані зволожувальні блиски для губ, "заціловані" контури, що передають чуттєвість і жіночність. Максимально виразні вії, використовуючи вологостійкі туші, які подовжують.

2. Вражайте поглядом і неординарністю. Стрілки будь-якої форми: "вітражні" з просвітами, кольорові, фігурні на все повіко привернуть уваги на вечірках. На щастя, їх можна досягти будь-яким косметичним засобом: тінями і тонким пензликом, каяловим олівцем, кремовими тінями і навіть олівцем для губ. Головне — вільні контури, повітряність і жодних щільних ліній. Гелеві підводки з full cover покриттям залишимо до зими, особливо чорного кольору. Замініть їх на кофейні, трав'яні, навіть сині відтінки моря, орієнтуючись на колір очей відповідно. Сміливіше використовуйте літом кольорову туш для вій.

3. Сучасні виробники косметичних засобів додають у палітри сміливі відтінки тіней для повік, які ще 3-5 років тому були рідкістю у використанні візажистами. Висвітлені зелені, рожеві, блакитні, лілові, а найголовніше — жовті. Так, саме жовті відтінки абрикосу, меду, квіткового пилу б'ють всі рекорди переваг серед мейкаперів і фешн-дизайнерів. "Сяйте, як сонечко" — ніби наполегливо пропонують вони. Звертаю увагу, що тіні саме матової текстури в тренді.

Будь-які відтінки жовтого, коралового, персикового пасують дівчатам з блакитними очима. Обирайте бузкові, ментолові, бірюзові, якщо у вас зелені та карі очі.

Важливі рекомендації на літнє вбрання:

- не маскуйте обличчя надто щільними тонуючими засобами і консилерами (високі літні температури, вуличний пил негативно впливають на стан шкіри). Пам'ятайте, що будь-який мейкап треба носити не більш ніж 4-6 годин і ретельно змивати. За необхідністю, як і гардероб, макіяж треба змінювати 2-3 рази на день, кожного разу зволожуючи шкіру після вмивання денним кремом.

- не маскуйте веснянки. Якщо вам пощастило носити "сонячні поцілунки" (а саме так вважають візажисти всього світу), у жодному випадку не приховуйте їх. Перекриття шкіри з веснянками навіть тонкими тональними основами робить обличчя сірим. Краще зволожити денними кремами з SPF і легкі кремові румяна.

- пам'ятайте про контрастність: літом її треба перегортати "з ніг на голову", так як це задумала природа. Більш світлі відтінки для губ, брів, тіней, ніж взимку. Так ваш образ буде більш повітряним і свіжим.

Анастасія Дідорук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі