"Заблоковані" телеканали далі працюють. Це небезпечно для України

Сотні тисяч реальних адептів "русского мира" із захватом дивляться їхні програми

Як відомо, в Україні 2 лютого 2021 року припинене мовлення телеканалів медіахолдингу "Новини" за антиукраїнську діяльність його власників. Зроблено це за рішенням РНБО, введеним у дію указом президента України Володимира Зеленського. Хто власники (номінальні та реальні) "Новин", всім добре відомо. Ну, а далі, як повідомляє Вікіпедія, "24 квітня YouTube заблокував для українських користувачів YouTube-канал Newsone разом із двома іншими каналами медіахолдингу "Новини" - "112 Україна" і Zік. При спробі переглянути трансляцію з'являється повідомлення про те, що канали недоступні для перегляду в Україні через скаргу влади на протизаконний контент".

Усе начебто вірно. Тільки ж ось проблема: 26 лютого 2021 року на базі закритих телеканалів медіахолдингу – Newsone, "112 Україна" та Zік - було створено новий телеканал – "Перший незалежний", куди перейшли журналісти закритих телеканалів. Ефір цьому телеканалу був перекритий у перший же день. Проте "Перший незалежний" спокійно працює в Інтернеті з Києва, чи то зберігши студії своїх попередників, чи то створивши нові, та продовжуючи "славетні" традиції попередників. Причому продовжуючи у дуже хитрий, а разом із тим простий спосіб, який дозволяє мінімалізувати втрату аудиторії, - пише Сергій Грабовський для видання "День".

Сталін удало лякав демократичні держави Заходу Гітлером, який у середині 1930-х не мав ані найменшої змоги вести війну, – а навзамін одержував найновітніші військові технології

Для прикладу: у YouTube написано – телеканал Zік. Вмикаєш – усе працює, тільки насправді то "Перший незалежний". І на ньому 9 травня також добре відома Марина Ставнійчук розказує про велику перемогу радянського народу, про те, що умиротворенням займалися всі західні держави, а пакт Молотова-Ріббентропа був останнім у цьому ланцюгу, і яку ціну український народ заплатив у тій війні, ставши народом-переможцем. Розказує гарною українською мовою, з неабиякою експресією, при цьому на кожному кроці фальсифікуючи історію. Бо ж умиротворення – то факт, але не тільки Гітлера воно стосувалося, а й Сталіна. Сталін удало лякав демократичні держави Заходу Гітлером, який у середині 1930-х не мав ані найменшої змоги вести війну, – а навзамін одержував найновітніші військові технології. Авіаційні двигуни, артилерійське оснащення, цілі військові заводи "під ключ"… До речі, мало кому відомо, що уславлений Т-34 має відчутні відбитки французьких танкових розробок, тільки Франція не довела справу до завершення, а СРСР довів.

Ну, а станом на 1939 рік злочини Сталіна за числом безневинно знищеного люду у сотні разів перевищували злочини Гітлера. Останній тільки-но розпочинав Голокост, а в СРСР уже завершилися т.зв. "національні операції НКВД", одним із основних ареалів розгортання яких стала радянська Україна. Сотні тисяч знищених за національною ознакою, сотні тисяч відправлених до ГУЛАГу та депортованих за цією ж ознакою; саме тоді заляканих і слухняних рабів сталінської системи навчили видавати владі осіб "неправильного" з погляду влади етнічного походження, що далося взнаки в роки нацистської окупації. І взагалі, "колективний Сталін" зумів убити помітно більше українців, аніж "колективний Гітлер"… Але вірна сталінка Ставнійчук лила в ефірі полову на Захід. І "забула" згадати про те, що не тільки Британія та Франція, а й СРСР зрадив Чехословаччину у 1938-му, і про Договір про дружбу і кордон від 28 вересня 1939 року – хто ще під час світової війни підписував угоди про дружбу з Гітлером, а? І спокійно вимовила щодо загиблих у Другій світовій в Червоній армії українців, що вони, мовляв, "віддавали своє життя за свободу". А також повторила улюблену путінську тезу про неприпустимість "переписування історії". Тобто як Сталін, Жданов, Брежнєв і Суслов її написали, так і буде довіку!

"Колективний Сталін" зумів убити помітно більше українців, аніж "колективний Гітлер"

Коментувати виступи інших "фахівців", як-от Сніжану Єгорову (яка щось там з мудрим виглядом говорила про відмову України від участі в освоєнні космосу) чи Володимира Кацмана (який полум'яно виступав на ток-шоу, присвяченому "небезпекам антиковідної вакцинації"), я з вашого дозволу не стану. Вистачить того, про що вже ішла мова.

На YouTube я знайшов також купу свіженьких посилань на Zік, але при ввімкненні також бачимо "Перший незалежний". З Азаровим, Шарієм, Лукаш й усією іншою "зірковою раттю". І на Newsone посилань повно – з тією ж компанією і такою ж пропагандою. Сотні тисяч переглядів… І повсюдно бачимо заклик: "Підпишись на новий канал журналістів "112 Україна", Zік, Newsone. Вже під 600 тисяч підписантів, якщо їхнє число не нагнане за допомогою російських ботоферм (таке цілком можливо). Але за будь-яких обставин сотні тисяч реальних адептів "русского мира" із захватом дивляться програми "Першого незалежного" (і, як у випадку зі Ставнійчук, щиро захоплюються – говорить такою гарною українською, але ж попри це правильні речі говорить!).

А є ж іще у YouTube т.зв. "Перший козацький"; як слушно зауважив один журналіст, "Телеканал "Інтер" у порівнянні з "Першим козацьким" – це просто вісник українського націоналіста"…

"Телеканал "Інтер" у порівнянні з "Першим козацьким" – це просто вісник українського націоналіста"

Звичайно, чинна влада не господарює у YouTube. Але виникають запитання. Скажімо: чи звертався Офіс президента чи якась інша інстанція до адміністрації YouTube з проханням прикрити "Перший незалежний" чи бодай припинити його трансляцію під марками трьох уже заблокованих для українського користувача телеканалів? Адже, як на мене, йдеться про пряме знущання не лише з президента Зеленського та РНБО, а й із Української держави. Чи, може, зверталися, проте якось ніяково, без наполегливості? І ще одне: відомо, що неодноразові звернення до адміністрації YouTube з приводу закриття каналу Шарія закінчилися нічим, чим Шарій постійно хвалиться і розповідає, що його фактично фінансують американці, бо ж має він чимало підписників (цікаво, реальних, чи російські ботоферми в дії?). Проте чи порушували це питання керівники вітчизняної влади на переговорах із високопосадовцями США? Мовляв, чи можна ефективно протистояти агресору, коли підривна діяльність "п'ятої колони" толерується YouTube? І, до речі, антиамериканська пропаганда також…

Утім, у відповідь може пролунати приблизно таке: добре, йдеться про небезпечну антидержавну пропаганду, про "п'яту колону" і таке інше. Проте з якого дива ця пропаганда ведеться з Києва, з гарно оснащених студій, де збираються відповідні персонажі, а до розмови дистанційно долучаються такі особи, як Азаров і Ко? Чому ви на це ніяк не реагуєте?

З якого дива ця пропаганда ведеться з Києва, з гарно оснащених студій, де збираються відповідні персонажі, а до розмови дистанційно долучаються такі особи, як Азаров і Ко? Чому ви на це ніяк не реагуєте?

Ну, а про спокійно працюючий телеканал "НАШ", контент якого часом іще "веселіший", і говорити зайвий раз не варто, чи не так?

Це дуже небезпечно для України. Бо ж у разі, якщо Путін наважиться на вторгнення, він матиме сотні тисяч "багнетів" ідеологічно наснаженої та відмобілізованої "п'ятої колони". Адже слоган "Newsone – більше ніж телебачення" правдивий, і стосується усіх названих дезінформаційних структур. І в цьому контексті влада мусила би звернути увагу на поширене на цих каналах твердження, що Медведчук, мовляв, то наступний президент України.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі