Європа втомилася тягнути нас за вуха із комфортної проросійської калюжі

Ніхто не зробить нашу роботу за нас

Європа і Штати не мають бути і ніколи не будуть більшими українцями, ніж ми самі. Це все, що треба знати про "Північний потік-2" (США мають намір відмовитися від санкцій проти керівництва компанії, яка відповідальна за будівництво російського газопроводу. - Gazeta.ua).

Якщо уряд України звільняє команду Нафтогазу, яка боролася з Газпромом і призначає туди людину, що хоче купувати газ у Росії напряму. Якщо президент України називає Росію агресором один раз на рік, а в інші 364 дні агресор для нього – "та сторона". То якого біса німці мають припиняти максимально вигідний для себе проєкт, коли росіяни за свій кошт будують їм трубу? Ну реально, в чому сенс? В чому сенс американцям вписуватися за нас перед німцями, якщо люди Коломойського в українській владі імпортують російські енергоносії для бородатої бабушки нашого президента? Імпортують напряму від ворога. То чому не можуть імпортувати з Росії німці?

В чому сенс американцям вписуватися за нас перед німцями, якщо люди Коломойського в українській владі імпортують російські енергоносії?

Європа не ворог і нікого вона не кинула. Ми кинули себе самі, коли обрали єрмаків. Те, що відбувається зараз – наслідок нашого вибору. Наслідок діяльності наших продажних еліт. І ми не можемо відвертатися від Європи просто тому, що вона втомилася тягнути нас за вуха із тієї комфортної проросійської калюжі, де ми радісно брьохкаємося і співаємо пісень. Європа треба нам набагато більше, ніж ми їй. Європейці можуть купувати нашу сировину без всяких асоціацій. Це нам, Україні, критично необхідна євроінтеграція, щоб продавати не тільки сировину, а щось більш ціннісне, сучасне, технологічне.

Альтернатив євроінтеграції немає. І ми станемо повноцінним членом євроспільноти. Але ніхто не зробить нашу роботу за нас. Не треба даремних сподівань. Тоді не буде й розчарувань.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі