Росія склала список "недружніх" країн. Це дзеркало її фобій і параної

Демонструє катастрофічні результати російської зовнішньої політики

Офіційно оголошений список "недружніх країн" став дзеркалом кремлівських фобій і параної. Від нього пахне бойовими онучами Прилєпіна, багатоденним перегаром Дугіна, галоперидолом Проханова.

По-перше, серед ворогів: США, Велика Британія, Канада і Австралія. Тобто "англосакси, які століттями намагаються підпорядкувати собі Росію; підла таласократія, що протистоїть нашій мирній континентальній Євразії". Міф про протистояння з англосаксами, їхню змову проти Росії - завжди був стрижнем маргінальної націонал-патріотичної конспірології. Тепер, судячи в тому числі зі списку офіційних "ворогів", це ідеологічний мейнстрим.

По-друге, вороги - Литва, Естонія, Латвія, Україна, Грузія, Польща, Чехія. Тобто колишні колонії і сателіти, "яких ми звільнили, відбудували і нагодували, а вони невдячні втекли до проклятих англосаксів і тепер зводять наклеп на щедрого старшого брата, як шакали Табакі, намагаються нишком вкусити його якомога болючіше".

Список "недружніх країн" свідчить, що параноїдальні дугінсько-прохановські ідеї заволоділи слабким розумом мешканців Кремля, включаючи самого пахана. Це було б смішно, якби не було небезпечно. Адже у носіїв маячні в руках безліч іржавих болванок з атомними бомбами всередині.

Це було б смішно, якби не було небезпечно

Крім того, цей список демонструє катастрофічні результати російської зовнішньої політики. Всі метрополії після розвалу імперій намагалися зберегти дружні відносини з колишніми колоніями. В основному це вдавалося. Досить згадати Британську співдружність. Тільки путінська Росія примудрилася перетворити на ворогів безліч своїх колишніх сателітів, з яких сформована велика частина сьогоднішнього списку "недружніх" країн.

Замість реставрації імперії, про яку мріє Путін, вийшла ізоляція метрополії, що безуспішно намагається підпорядкувати собі колишні колонії.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі