Криза в "Шахтарі" поглиблюється

"Динамо" зіграло у свою силу

Обидва наші клуби поступилися у перших матчах 1/8 Ліги Європи, але враження від поразок залишилося різне.

"Динамо" показало все, на що здатне сьогодні. Мали місце ті самі проблеми. Найперше – в атаці. Сподівання на Бесєдіна, який не грав півтора роки, ні до чого не привели. Він і в найкращі часи особливою майстерністю не вражав.

Другий момент – молодість центральних захисників. "Вільярреал" відразу відчув, де в нинішнього "Динамо" проблемне місце. Перефразовуючи Булгакова, можна сказати, що центральні захисники виявилися аж занадто першої свіжості. Для внутрішньої першості Забарного й Сироти ще вистачає, а для єврокубків – ні. Навіть середняки іспанської першості легко розбирають захист киян.

Однак були й позитивні моменти. Сподобалися крайні захисники. Часом упевнено виглядав воротар Бущан. Про "Динамо" не можна сказати, що команда регресує.

А ось "Шахтар" розчарував. Тренер вичерпав ліміт здорового глузду, коли випустив на поле відразу дев'ятьох бразильців. Можливо, Каштру в це важко повірити, але самба – це не футбол. За такого характеру гри, з активним долученням крайніх захисників, треба було зіграти в три центральних оборонці. Римляни, опинившись у розрідженому просторі, легко перегравали сам на сам донецьких захисників. Показовим був третій м'яч Ель-Шаараві. А підстрахувати було нікому.

Фонсека навчився найкращим зразкам італійської тренерської школи. Він "програв" супернику м'яч, але переконливо переміг Каштру за рахунком. Очевидно, що криза в "Шахтарі" поглиблюється.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі