Зеленський боїться власної тіні

Офіс президента використовує у комунікації з суспільством досвід адміністрації Путіна

Поява у інформаційному просторі прессекретарки українського президента Юлії Мендель демонструє, що Офіс Зеленського вирішив використовувати у комунікації із суспільством досвід адміністрації Путіна.

У Кремлі теж намагаються покласти на прессекретаря президента тягар відповіді на непрості питання у ситуації, коли сам очільник держави не хоче розмовляти на ті чи інші теми і очікує більш вигідної для себе ситуації. Це відоме політичне боягузтво Путіна. І це відоме політичне боягузтво Зеленського. Два чоботи - пара, - пише Віталій Портников для Еspreso.tv.

Президент країни, який обожнює записувати безглузді відеоролики на безглузді теми, зберігає мовчання, коли потрібно висловитися про найбільш резонансну тему останніх тижнів - вирок Стерненку, за нього відбріхуються чиновники його Офісу. Президент України зберігає мовчання, коли потрібно висловитися про найбільш резонансну тему останніх днів - санкції проти олігарха Ігоря Коломойського. За нього говорить не менш недосвідчена, ніж сам президент, прессекретарка.

Президент країни, який обожнює записувати безглузді відеоролики на безглузді теми, зберігає мовчання, коли потрібно висловитися про найбільш резонансну тему останніх тижнів - вирок Стерненку

Юлія Мендель робить багатозначні натяки замість того, щоб відповісти на дуже просте запитання - чи збираються в Україні проводити розслідування тієї самої корупційної діяльності Коломойського, про яку говорить державний секретар США? Саме Коломойського, а не "стрілочників" - менеджерів "Привату"? Або Зеленський боїться, що у розслідуванні цієї діяльності - перш за все руйнівної для Української держави діяльності Коломойського у останні роки, про яку говорять американські дипломати - він вийде на самого себе і представників власного найближчого оточення? Тоді не потрібно боятися. Потрібно чесно сказати - я не допущу такого розслідування, щоб не опинитися звинуваченим у причетності до корупції. Мені плювати на американців, коли мова йде про мою власну безпеку. Ми будемо будувати тут Білорусь, тому що, як і у Лукашенка, для мене єдина можливість вижити - залишатися президентом до нескінченності. І Коломойський мені в цьому допоможе, тому у нього іншої можливості вижити теж немає.

Але замість цього краще послати закривати амбразуру Юлію Мендель і порадити їй підняти мою улюблену тему про Порошенка і про те, що він і Медведчук - одне і те ж. Тому що мені страшно. Тому що я боюся власної тіні, не те що тіні державного секретаря США. Тому що Байден не телефонує - і я вже починаю думати, що це навіть добре, тому що не уявляю собі, що він мені може сказати, якщо раптом зателефонує. Авжеж, дуже добре уявляю. І від цього просто моторошно.

Юлія Мендель не допоможе уникнути відповідальності

Ну що ж поробиш! Той, кого обирають главою держави, повинен брати всю відповідальність за наслідки цього вибору громадян на себе. І відповідальність за свій успіх. І відповідальність за свій крах. І відповідальність за крах країни, до речі, теж.

І ніяка Юлія Мендель не допоможе уникнути відповідальності - навіть якщо буде давати інтерв'ю щодня.

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі