Щоб схуднути, потрібно регулярно їсти

Харчування треба не обмежувати, а навпаки розширювати

Як же хочеться, знявши з себе зимовий одяг, раптом виявитися стрункою, легкою, по-весняному новою. Але приміряючи весняний гардероб, раптом розумієш, що улюблена спідниця затісна, а джинси якось не так сидять. Починається пошук швидких методів схуднення. Час не чекає, тому в хід йдуть експрес-дієти, голодування, пігулки для втрати ваги. І ніхто не замислюється, що трохи ослаблений після зимової сплячки організм, може сильно постраждати від непродуманих над ним дій.

Весна - не найкращий час для суворих дієт. Різке обмеження поживних речовин - білка, корисних жирів, складних вуглеводів, вітамінів і мінералів для організму, який після зими дуже часто буває ослабленим, може привести до загострення хронічних захворювань, або появи нових проблем зі здоров'ям. Постраждає і зовнішній вигляд - шкіра, волосся і нігті, які не стануть чекати, поки ви почнете їх нормально годувати знову.

Важливо пам'ятати, що весняне харчування треба не обмежувати, а навпаки розширювати - вводити якісні джерела вітамінів і мінералів, повноцінні білки та жири, харчові волокна.

Можна збагатити свій вітамінний і мінеральний раціон пророслими насінням рослин і молодою зеленню

Розберемося, на що потрібно звертати увагу в нашому раціоні навесні, щоб не тільки забезпечити його всім необхідним, але і привести до ладу фігуру і влізти в ці "джинси, що сіли за зиму". Капуста, буряк, морква, заморожені овочі, квашена капуста, трохи свіжих сирих овочів залишаються в нашому раціоні до пізньої весни. І хоча вітамінів у них стає менше, але мінералів та клітковини достатньо. Також можна збагатити свій вітамінний і мінеральний раціон пророслими насінням рослин і молодою зеленню, яка скоро почне з'являтися.

Фрукти і ягоди навесні менш різноманітні. Добре використовувати заморожені ягоди. З ними ми отримаємо органічні кислоти, аскорбінову кислоту, які потрібні для наших судин, шкіри та суглобів. Рекомендую їх додавати в страви, а не тільки варити компоти. Для напоїв краще використовувати шипшину. А як джерело аскорбінової кислоти - цитрусові та ківі. Вони тривало зберігають під своєю щільною шкіркою цей вітамін.

Яйця, птиця, морська риба, сир, вершкове масло, сметана важливі не тільки вмістом білка і корисних жирів – основи імунітету, але і жиророзчинних вітамінів А, Д, Е. Вони відповідають за нашу кісткову систему, шкіру, волосся і нігті. Крім того, з цими продуктами надходить частина вітамінів групи В, кальцій, цинк, мідь, залізо, йод. Без них нормальний обмін речовин, робота імунної та ендокринної систем неможливі.

Крупи, бобові, хліб з борошна грубого помелу - джерела багатьох корисних речовин: рослинного білка, вітамінів з мінералами та харчових волокон. Але для того, щоб привести фігуру в порядок потрібно виключити зі свого харчування білі булки, пиріжки й каші швидкого приготування.

Не варто забувати про рослинні олії холодного віджиму, горіхи й насіння. Вони будуть підтримувати імунну систему, утримувати вологу в нашій шкірі та надавати здоровий вигляд волоссю

Ну і, звичайно ж, не варто забувати про рослинні олії холодного віджиму, горіхи й насіння. Вони будуть підтримувати імунну систему, утримувати вологу в нашій шкірі та надавати здоровий вигляд волоссю.

А ось що точно потрібно прибрати з весняного раціону, так це солодкі напої, пакетовані соки, кондитерські вироби, цукор. Вони не тільки заважають нашій імунній системі навесні, але і впливають на фігуру.

"Але як же без смаколиків"- запитаєте ви. У нас є сухофрукти, мед, чорний шоколад. Я думаю, що при повноцінному харчуванні цього, в невеликій кількості, буде достатньо, щоб підсолодити наш раціон.

Щоб успішно втрачати зайву вагу потрібен раціональний розклад харчування. Багато людей з якими спілкуюсь на консультаціях не можуть повірити, що для схуднення потрібно їсти регулярно і рівномірно розподілити калорії протягом дня.

Такий має бути ваш весняний курс на оновлення. Не забуваймо, що правильне харчування лише один із факторів приведення ваги в норму. Важливо достатньо рухатися, гуляти на свіжому повітрі, зайнятися фітнесом або танцями. Принаймні, при повноцінному харчуванні на це у вас вистачить сил. Всім смачної та здорової весни.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі