Судова реформа не зрушила ні на міліметр. Грошей від МВФ не буде

Україна обіцяла реформувати корумповану Вищу раду правосуддя до жовтня 2020-го

Місія Міжнародного валютного фонду фактично завершилася без позитивного результату. Іншими словами - грошей знову не буде.

Причина дуже проста - Україна не виконала жоден із ключових структурних маяків. Особливо гостро цього разу постала проблема реформи Вищої ради правосуддя, і недаремно.

Вдумайтеся.

Торік у червні оприлюднений текст Меморандуму з МВФ, де Україна зобов'язалася реформувати корумповану ВРП до жовтня 2020 року.

З вересня 2020-го лежать без руху два законопроєкти про реформу ВРП: один в Офісі президента (ніякий), інший в Мінюсті (набагато кращий). Жоден з них не внесений досі до Верховної Ради, через п'ять місяців.

В кінці минулого року МВФ уже відмовляв Україні в грошах, однією з причин чого була відсутність прогресу в питанні ВРП. За цей час питання не зрушилося ні на міліметр.

Замість цього депутати (а точніше голова комітету Костін і голова Ради Разумков) щосили пхають через Раду проєкт №3711-д, який замість реформи, яку ми обіцяли, дає зашквареній Вищій раді правосуддя ще більше повноважень.

Як вишенька на торті ті самі депутати замість реформи Конституційного суду пхають туди на вакантні місця своїх ставлеників, всупереч Конституції і висновку Венеційської комісії. Я вже не кажу про все, що відбувається з Окружним адміністративним судом міста Києва. Це взагалі окрема тема.

Очевидно, що МВФ це все добре бачить і чує.

Скажіть, а ви б на місці Фонду дали гроші країні, яка так поводиться?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі