Росіянин увійшов до наглядової ради Українського культурного фонду

Нова ступенька в кар'єрі режисера серіалу "Слуга народу"

Шановне товариство! Культурна спільното! Не інавгурацією Байдена та палацом Путіна єдиним. Є пи*деці і крім Скічка на посаді голови ОДА. З радістю, зашпортуючись, несу вам ще один.

Пам'ятаєте такого персонажа Олексія Кірющенка? Режисера серіалу "Слуга народу" та фільму "Слуга народу 2"? Нагадаю, півтора року тому він хотів стати головою Держкіно і навіть подав документи. Єстєствєнно, всі підняли скандал.

Кіноспільнота обурилася цій кандидатурі не лише з, так сказати, естетичних міркувань. А й тому, що Кірющенко жив, працював у Росії та мав тамтешнє громадянство. Українську ж мав лиш посвідку на проживання.

А, він ще знімав "Мою прекрасну няню". Про рагульську няньку з Маріуполя, яка приїздить до Москви і разом з мамою потішає тамтешню інтелігенцію.

Він ще знімав "Мою прекрасну няню". Про рагульську няньку з Маріуполя, яка приїздить до Москви і разом з мамою потішає тамтешню інтелігенцію

Ходили впевнені розмови про те, що Кірющенка пропихають, і треба не допустити такого сорому. І не допустили. Головою Держкіно стала Марина Кудерчук. В кіноколах заведено вважати, що, мовляв, раз Кірющенка не вдалося пропхати, то пропхали її.

Наш герой не опустив рук і пішов будувати канал "Дом", який мовить для тимчасово окупованих територій. Ефір оцінюйте, будь ласка, самі. Скажу лиш, що новини там веде Андрій Джеджула.

Ну і ось. Нова ступенька в кар'єрі пана Олексія. А водночас апогей пи*децю та абсурду. Він увійшов до наглядової ради Українського культурного фонду. За квотою Міністерства культур-мультур.

Тим, хто не в темі, повідомлю, що УКФ вважається однією з найкращих наших інституцій, до нього мінімум нарікань. Фонд дає гранти через конкурси на різні культурні події - від серіалів до книжок та акцій. Його заснував Петро Порошенко, поставив Марину головною для іміджу і відправив своє дітище на допомогу українській культурі. І помогло. Стає усе більше подій, фільмів, вистав, досліджень з припискою "за підтримки УКФ". Одним словом - пристойне місце, на конкурси якого подається буквально уся наша культурна спільнота.

Увага, питання. Навіть два.

1. Чи будуть зараз представники мистецької тусовки публічно о**ївати та протестувати проти Кірющенка у наглядовій раді УКФ?

2. Питання до самої тусовки. Чи будемо ми публічно о**ївати та протестувати проти Кірющенка у наглядовій раді УКФ? Чи все-таки нам ше подаватися на конкурс і ну його?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі