Нам пропонують продати незалежність за кілька місяців дешевого газу

Соромно бігти за примарою ковбаси. Соромно

Однією рукою ти підвищуєш націнку облгазів, що належать тобі, другою рукою виводиш на протести своїх бабусь-фанаток, які протестують проти підвищення тарифів. І це все ОПЗЖ, проросійські маріонетки Путіна. А потім раптом з'являється ідея купувати газ у Середній Азії і у незалежних російських постачальників. Багатоходовочка просто-таки.

Навіть якщо забути про те, що незалежні російські газові постачальники — це приблизно те саме, що й незалежні російські журналісти. Уявімо той світ, в якому є такі. І навіть є газ в Середній Азії. І навіть можна його купувати. Але питання в іншому. Як цей газ може потрапити в Україну? Ви його що, дирижаблями будете завозити?

Газ із Середньої Азії може потрапити в Україну тільки по трубі. А труба йде по території Росії. А труба, яка йде по території Росії, належить Газпрому. Усе. Баста. Це в Європі хто хоче, той і повинен мати права підключитися до труби. У Росії працює трохи інший принцип. І труба належить Газпрому. Вважай, Путіну. Без дозволу Путіна і крапля газу з Середньої Азії не пройде в Україну.

Покупка газу в Середній Азії є ніщо інше, як покупка газу у Газпрому

Відповідно, щоб купити газ у Середній Азії треба домовитися з Газпромом. З Путіним. Отже, покупка газу в Середній Азії є ніщо інше, як покупка газу у Газпрому. Ось так і закінчується газова незалежність від країни-агресора.

При цьому купувати газ у Росії нам пропонують у той момент, коли Нафтогаз і США роблять все, щоб не був побудований "Північний потік-2", який загрожує Україні. І в цей самий момент, коли Україна говорить, що не треба купувати газ у Росії, тому що це Росія і вона використовує газ завжди як політичну зброю, самій Україні раптом починають пропонувати укласти газовий контракт з Газпромом.

Фактично йдеться знову про те, що Газпром нам продасть газ за політичною ціною. Тому що ринкова ціна нам же не подобається. Ми ж говоримо, що ринкова ціна несправедлива. А справедлива значить буде ціна у Газпрому. Така собі російська справедливість. Яка включає в себе Крим. Наприклад. Завжди включала.

Україна тільки-тільки запустила ринок газу. Україна тільки-тільки почала боротися за свою незалежність. Україна отримала незалежність. Причому найскладніше вже позаду. Вже працює реверс газу з Європи. Уже Газпром не може нас шантажувати. Але, виходить, вистачає і шантажу 100 бабусь, яких проросійський олігарх виводить перед камери журналістів, підвищуючи при цьому сам вартість у платіжках.

Ми знову готові продати свободу за ковбасу

І знову нам пропонують продати незалежність за кілька місяців дешевого газу. За лютий і березень, коли й ціна, може, вже знизиться з піків, і весна прийде. При тому що в країні є шлях здорової людини. Це субсидії для тих, для кого газ дійсно дорогий. Ця система вже працює і була збудована в той момент, коли ситуація була значно важчою. І антимонопольний комітет для російських агентів, які розгойдують ситуацію, завищуючи і так підвищені ціни на газ. При тому, що навіть зі зростанням ціни на газ тарифи залишаються на рівні не вище 2018 року. У той час як реальні доходи населення з тієї пори виросли. І ніхто не помре, якщо два місяці вони побудуть на цьому рівні.

Але ні. Ми знову готові продати свободу за ковбасу, забуваючи, що тоді у тебе не буде ні ковбаси, ні свободи. Забуваючи, що саме російський газ був найдорожчим для України за контрактом Тимошенко-Путіна. Забуваючи, як той контракт разом з дешевим газом для населення, і для бідних, і для багатих, перетворив Нафтогаз на чорну діру, а українську економіку довів до ручки. Забуваючи про те, що ми ведемо війну з Росією, що Росія напала на Україну і робить все, щоб Україну послабити.

Соромно. Соромно бігти за примарою ковбаси. Соромно.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі