Путін приречений на поразку у боротьбі з Навальним і YouTube

Президент Росії живе в середині ХХ століття, а його опоненти — в ХХІ

Володимир Володимирович Путін працює президентом Російської Федерації. Його головну щорічну прес-конференцію показували всі федеральні телеканали. Загальна кількість переглядів — 7,3 мільйона.

Олексій Анатолійович Навальний — голова незареєстрованої партії "Росія майбутнього". Його розмову зі співробітником ФСБ Костянтином Борисовичем Кудрявцевим, в якій той пояснив, як саме він і його колеги намагалися отруїти Навального і чому у них це не вийшло, менш ніж за добу на одному ютубі подивилися 12 мільйонів. До цього його ж відео, в якому Навальний розповів про розслідування свого отруєння, переглянули 17 мільйонів осіб.

Людина, що володіє абсолютною владою в Росії, менш цікава громадянам цієї країни, ніж політик, який не має ніяких владних повноважень і позбавлений права навіть брати участь у виборах. Причина в тому, що Навальний поширює важливу інформацію, а Путін її приховує. До речі, можна припустити, що значна частина тих, хто дивився прес-конференцію Путіна, витратили на це час тільки заради того, щоб почути реакцію першої особи на міжнародне розслідування замаху на вбивство опозиційного політика.

Людина, що володіє абсолютною владою в Росії, менш цікава громадянам цієї країни, ніж політик, який не має ніяких владних повноважень

Почули. Перша особа підтвердила, що так, стежили, оскільки якщо до "пацієнта" виявляють інтерес закордонні спецслужби, то й нашим треба за ним спостерігати. Чому "спостерігати" послали військових медиків і бойових хіміків, перша особа не уточнила. Зате сміючись пояснила, що "та кому він — ха-ха — потрібен-то!" і "хотіли б отруїти, довели б справу до кінця".

Ще один шедевр самопародії видала Федеральна служба безпеки, чию відповідь Навальному опублікували всі державні ЗМІ. У цьому посланні чекістів є п'ять тез. Ось вони:

Теза перша. "Розслідування" Олексія Навального про його "отруєння" являє собою сплановану провокацію, спрямовану на дискредитацію ФСБ.

Теза друга. "Розслідування" засновника ФБК "не було б можливим без організаційної та технічної підтримки іноземних спецслужб".

Теза третя. Опублікований Навальним відеоролик "телефонної розмови" з нібито співробітником служби безпеки — підробка.

Теза четверта. "Використання способу підміни номера абонента — відомий прийом іноземних спецслужб, раніше не раз апробований в антиросійських акціях, що дозволяє виключити можливість встановлення реальних учасників розмови".

Теза п'ята. ФСБ проведе у зв'язку з цим перевірку.

У цьому посланні кожна теза спростовує всі інші, а все разом суперечить реальності. Якщо ФСБ ще тільки збирається проводити перевірку (теза 5), отже, всі інші тези висмоктані з пальця. Якщо підставний номер — звичайна практика західних спецслужб, то чому розмова Навального з Кудрявцевим — підробка? І ще лапки. Цей знак — окрема біда чекістів. У них в лапках кожне слово, починаючи від отруєння і закінчуючи телефонною розмовою.

Лапки — окрема біда чекістів. У них в лапках кожне слово, починаючи від отруєння і закінчуючи телефонною розмовою

Вельми характерну реакцію Кремля озвучив Дмитро Пєсков: "У нас немає часу дивитися такі матеріали. Роботи вистачає. Дозволю особисту точку зору висловити. У хворого спостерігається яскраво виражена манія переслідування. Можна чітко встановити прояви манії величі. Він себе навіть порівнює з Ісусом. В іншому прояви за Фрейдом, зацикленість на гульфіковій зоні. Так, напевно, слід ставитися до цього".

Раптова перекваліфікація путінського прессекретаря на сімейного лікаря і психоаналітика Навального — один з елементів того культу опозиційного політика, який Кремль і його обслуга створюють своїми руками. За останню добу зусиллями ФСБ предметом культового поклоніння стали труси Навального, які співробітники могутньої спецслужби викрали, сховали, передавали один одному і по черзі прали.

Зусиллями ФСБ предметом культового поклоніння стали труси Навального, які співробітники могутньої спецслужби викрали, сховали, передавали один одному і по черзі прали

Так сталося, що всі ці події збіглися в часі з Днем чекіста, який Путін і його товариші по службі відзначають 20 грудня. Цього разу президент Росії вирішив зустріти своє професійне свято в офісі Служби зовнішньої розвідки, співробітники якої, Олександр Мишкін і Анатолій Чепіга порівняно недавно набули всесвітньої слави великих любителів "Солсберецького шпиля" і невдачливих отруйників сім'ї Скрипалів у Лондоні.

Цього року російські розвідники відзначають столітній ювілей. 20 грудня 1920 року наказом Фелікса Дзержинського у ВЧК був створений Іноземний відділ. Цю дату прийнято вважати днем народження зовнішньої розвідки.

"Розвідка — важка, небезпечна і вкрай цікава професія, яка стає справою всього життя", — пояснив своїм співробітникам під час ювілейного привітання глава СЗР Наришкін. У світлі останніх подій ці слова Сергія Євгеновича набувають відтінку глузування.

Основою путінського режиму є насильство і брехня. Інструмент насильства — спецслужби. Інструмент брехні — телевізор. Останнім часом обидва інструменти приходять у непридатність. Уся міць спецслужб виявляється безсилою у зіткненні з невеликою групою добровольців-розслідувачів, які переграють їх на їхньому ж полі.

Основою путінського режиму є насильство і брехня. Інструмент насильства — спецслужби. Інструмент брехні — телевізор. Останнім часом обидва інструменти приходять у непридатність

Телевізор усе впевненіше програє інтернету, перш за все ютубу.

Ресурси путінського режиму у боротьбі з ютубом вкрай обмежені.

"YouTube — зло", — ця теза послідовно укорінюється у свідомість росіян усіма державними ЗМІ.

"З іноземних платформ велика частина фейкових новин поширювалася відеосервісом YouTube", — пояснює Роскомнадзор. Блакитна мрія оборонців — повністю заблокувати YouTube. Але цій мрії не судилося збутися, принаймні найближчим часом. І для цього є як мінімум дві причини.

По-перше, на YouTube припадає близько 35% усього інтернет-трафіку в рунеті, і уявити без нього російський інтернет зараз просто неможливо. Крім політичної інформації цей відеохостинг дає можливість дивитися фільми, всякі смішні, розважальні та освітні ролики. Тобто виконує найважливіші функції, які в умовах пандемії держава просто не здатна нічим замінити. У цій ситуації закриття YouTube цілком може викликати непередбачувані наслідки.

На YouTube припадає близько 35% усього інтернет-трафіку в рунеті

По-друге, блокування складне суто технологічно, що показала історія зі спробою заблокувати Telegram, коли Роскомнадзор ганявся за ним по всьому інтернету, заблокував кілька мільйонів сайтів, зокрема й свій власний, і в результаті все закінчилося тим, що головне цензурне відомство Росії відкрило свій Telegram-канал.

Путін у боротьбі з Навальним і YouTube приречений просто тому, що він живе в середині ХХ століття, а його опоненти — в ХХІ ст. Путін і його банда ще здатні заподіяти багато дрібних і великих неприємностей. Можуть вкрасти ще у когось білизну. Можуть посадити й навіть убити когось. Але повернути час назад ще нікому не вдавалося...

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі