Чиновники таємно зустрічаються з бізнесменами. Зеленський не може бути не в курсі

Те, що показують журналісти – схоже на корупцію

Журналісти програми "Схеми: корупція в деталях" розповіли, як попри обіцянки Володимира Зеленського перед вступом на посаду президента, топ-чиновники таємно зустрічаються із бізнесменами.

Зміна влади не поміняла відносини владної верхівки з олігархатом. Державні підприємства так само заробляють прибутки Коломойському. А державі лишають збитки.

Коли люди хотіли змін, трошки не зрозуміли глибинних відносин, які є. Практично всі партії в Україні спонсорує великий бізнес. Очевидно, що той розраховує на щось. Вихід із ситуації може бути тільки тоді, коли середній бізнес, доросте до того, щоб фінансувати партію, яка захищатиме його від олігархів. Тоді їхній вплив буде зменшуватися.

Процес еволюційний, довгий. За останні 10 років статки українських мільярдерів зменшились. Ахметов, Коломойський втрачають свою вагу. Вони захопили активи, але не дуже вміють цим керувати у ринкових умовах. На ринку програють бізнесам, які виросли самі. Умовний Чечоткін більше адаптований до ринку, ніж Коломойський. Треба, щоб середній український бізнес набрав силу і міг бути більш впливовим у політиці.

Треба, щоб середній український бізнес набрав силу і міг бути більш впливовим у політиці

Важко уявляю Цукерберга, який вирішує свої питання на бензоколонці вночі. Ні. Вони зустрічаються публічно, під запис. На Заході, коли зустріч відбувається у державних установах, там є протокол, фіксують питання, які обговорюють.

Те, що показують журналісти – дуже схоже на корупцію.

Влада практикує таємні зустрічі з бізнесменами, щоб не збурювати свого виборця, який вибирав не "слугу олігархів".

Президент Зеленський не може бути не в курсі про зустрічі із найвпливовішими людьми. Очевидно, такі зустрічі були з його дозволу.

Подібні зустрічі у США чи країнах ЄС ставлять хрест на політиці і велику пляму на партії. На жаль, українські виборці толерують це. Рейтинг Зеленського хоч і падає, але все одно ще досить високий. Наше суспільство ще не готове ставити чорну мітку на такі зустрічі. Пересічний українець з одного боку дуже хоче, щоб корупціонерів карали, а з другого - зберегти для себе опцію все порішати через кума.

Сергій Марченко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі