Америка все бачить. Українська влада отримала останнє попередження

Чи готовий президент виправляти і визнавати свої помилки

Минулого тижня в дуже респектабельному виданні Washington Post вийшла редакторська стаття, а це найвищий рівень уваги, в якій згадувалася ситуація в Україні (не дуже оптимістична щодо руху країни на шляху реформ), особливо в контексті боротьби з боротьбою з корупцією замість просто боротьби з корупцією, а також робилися припущення, як може допомогти адміністрація нового президента США Україні виправити цю ситуацію.

А вчора права рука Байдена в питаннях України Майкл Карпентер ретвітнув цю статтю зі своїм коментарем: "Особисті інтереси та проросійські олігархи зараз сильніші, ніж будь-коли з 2014 року. США мають зовнішньополітичні інструменти, щоб стимулювати корекцію курсу, але насправді справа за українцями в тому, щоб змінювати їхніх посадовців та відомства".

Ось це і є останнім американським попередженням. Великий Брат все бачить. І збільшення впливу олігархів бачить, і руйнацію антикорупційної інфраструктури бачить, і зрив операції по вагнерівцях не забув. А ще сподівається, що президент зможе виправити ситуацію. І готовий йому допомагати. Та надважливе питання, чи готовий сам президент. Чи готовий він виправляти і визнавати свої помилки. Або бодай виправляти, не визнаючи їх публічно. Чи готовий він приймати нагальні кадрові рішення.

Чи може сигнал бути ще більш зрозумілим?

Ким може бути Байден для України? Швидше за все, підходить образ сержанта американської армії

Ким може бути Байден для України? Швидше за все, підходить образ сержанта американської армії. Ми всі бачили в кіно, як ці люди тренують своїх солдатів. Але роблять це з однією метою — щоб ті стали кращими і могли вижити в бою. Він може бути жорстким, але тільки через те, що він цінує життя цих хлопців. І дуже прагне, щоб вони навчилися.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі