З Росії провели чергову спецоперацію проти Майдану

Зеленський втратив контроль над правоохоронними органами

Державне бюро розслідувань викликало на допити учасників Майдану. Офіс генерального прокурора зареєстрував кримінальне провадження про захоплення влади за заявою нардепа з ОПЗЖ, колишнього першого заступника генпрокурора-втікача Пшонки Рената Кузьміна.

У Національному музеї Революції гідності провели обшуки.

Здається, що президент Зеленський втратив контроль над правоохоронними органами.

Те, що зараз відбувається, якраз саме напередодні річниці Майдану – виклики на допит щодо так званого "державного перевороту", обшук у Музеї Революції гідності, - це все не випадково, зорганізовано за великі гроші. Щоб саме зараз пішло в новини. Бо в інший час на це б ніхто не звернув уваги.

Саме зараз – щоб силовики займалися викликами, слідчими діями у вигляді обшуків. Воно безумовно зрежисоване.

Щодо грошей на все це, певно, працюють кадри Януковича, котрі повтікали, сидять у Росії. У них там жорстка спайка з РФ. Для них спільний ворог – Майдан, з яким вони продовжують боротися.

Майданівські події вже навіть далекі для самих учасників Революції гідності. Є інший порядок денний. А для цих кадрів ситуація залишилася саме там. Скільки говорить про це та ж Лукаш, Портнов. Зубрицький, який один із головних ідеологів цього антимайданівського реваншу. Котрий знімає фільми про "переворот", де знімають вину з Януковича, Росії і звинувачуються майданівці.

У прокуратурі залишилося немало тих, хто співчуває антимайдану. Можуть допомогти, використовуючи свій вплив.

Учасників Майдану викликатимуть на допити. Думаю, Зеленський абсолютно не в курсі. І сумніваюся, що навіть Венедіктова розуміє, що реально відбувається. Або Венедіктова – просто у долі.

Юрій Віталійович певні речі не міг собі дозволити, однак закривав справи проти Кернеса. Але якщо Юрій Луценко забезпечував оборонні операції щодо функціонерів попереднього режиму, то зараз йдуть атакуючі. Звісно, що там якогось результату добитися не можна, але інформаційну хвилю російських міфів створять. Саме через відсутність належного контролю за правоохоронною системою і порядності серед керівників.

Рух у справах Майдану за каденції президента Зеленського виглядає приблизно так само, як і за Порошенка. Принципова відмінність – за Порошенка неофіційно пробачали злочинців часів Януковича - товстосумів. Певно, ті гарно ділилися. По корупційних злочинах пробачили всіх. А тих, хто вчиняв насильницькі – їх все таки намагалися якось доганяти. Перша категорія – тітушки. Далі – реально сиділи "беркута", котрі вбивали. Всіх інших якось відмазували.

За Зеленського виникла тенденція, що "беркутів" можна взяти і віддати Росії

За Зеленського виникла тенденція, що "беркутів" можна у порушення будь-яких законів взяти і віддати Росії. По котрим ось-ось вже мали бути обвинувальні вироки. Таким чином Зеленський вніс свій новий струмінь у блокування справ Майдану, навіть цього не усвідомлюючи. Мабуть, йому Єрмак розказав – давай зараз поміняємо "беркутів" на полонених, тобі буде електоральний плюс. Мовляв, кому воно там треба, те покарання.

Але ми – потерпілі майданівці, адвокати, котрі не забули Майдан, ми працюємо на те, щоб все ж таки залишалася недоторканою правда про Революцію гідності.

Росія веде екзистенційну війну проти Майдану. Усіх, хто вбивав, катував, зокрема нас з Вербицьким, вона всіх взяла собі під крило, видала російське громадянство і ховає в себе.

Зараз, перед 7-ю річницею Майдану була спецоперація саме проти історичної правди, створити міфи про "державний переворот".

Ігор Луценко, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі