По бізнесу вдарять карантином вихідного дня. Через місяць доб'ють локдауном

Про проблеми з логікою у нашому королівстві

Отже, завдання: влада хоче вберегти бізнес, і влада хоче врятувати від колапсу українську медицину.

Рішення: Україна готова ввести карантин вихідного дня, який не зупинить епідемію, але вдарить по бізнесу. Геніальне рішення.

В Україні йде неконтрольоване зростання захворюваності. Це факт. І медицина на межі. Це теж факт. Не будемо зараз шукати відповіді на запитання, чому так сталося, що хвиля епідемії застала нас зненацька, хоч ми як майстри з боротьби з коронавірусом готувалися до цього 9 місяців. Так сталося.

Отже, йде різке зростання захворюваності. Чи зупинимо ми його карантином вихідного дня, закривши на вихідні торгові центри, ресторани й інші бізнеси зі сфери послуг? При тому, що основними джерелами передавання є квартири, громадський транспорт, церкви? Запитання риторичне. Плюс, багато хто з тих, хто потребує шопінгу, піде не у вихідні, а в будні. Але. На вихідних у вас є для цього, як правило, два дні, а в будні буде всього кілька годин. Увага, запитання. В якому випадку щільність буде більшою? І так, навряд чи хтось закриє церкви, куди всі підуть у неділю. Як і всі підуть на концерти в четвер або п'ятницю.

Отже, карантин вихідного дня не зможе істотно вплинути на динаміку вірусу. Це несерйозно, імітація бурхливої діяльності, але не більше.

Карантин вихідного дня не зможе істотно вплинути на динаміку вірусу. Це несерйозно, імітація бурхливої діяльності, але не більше

А по бізнесу він якраз вдарить. 50% виторгу непродуктового ритейлу припадає на вихідні. Навіть якщо якийсь відсоток цих продажів перейде на будні і навіть якщо на будні перейде всього 5% продажів, вони створюють натовп як 50%, просто тому, що у нас є вузьке горлечко вечора буднього дня.

Ресторани і кафе теж сильно постраждають. У них теж вихідні дають левову частку виторгу.

І найобразливіше, що постраждають ні за що. Бо це не допоможе зупинити неконтрольоване зростання епідемії.

Що буде в підсумку? Спочатку по бізнесу вдарять карантином вихідного дня. Пройде місяць, і зрозуміють, що це не працює. І тоді бізнес доб'ють повноцінним локдауном. Контрольний. У голову.

Нерозумно? Ще б пак. Стандартно.

Локдаун — це останній крок, на який має йти держава. І головна вимога до нього — це ефективність. Щоб бізнес не страждав просто тому, що якомусь чиновнику захотілося прикрити свій зад. А саме так виглядає карантин вихідного дня. І так, коронавірусний фонд потрібен якраз для такого моменту. Допомагати тим, хто страждає від локдауну. Але це вже з розряду фантастики.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі