"Слуги" прикриваються коронавірусом

Агрегований рейтинг партії Зеленського перед місцевими виборами – 15,5%. Це вже симптомчик

Календарний план роботи Верховної Ради на жовтень змінили. Народні депутати працюватимуть у сесійній залі лише 20 жовтня. Спікер Дмитро Разумков пояснив, що це робиться через спалах коронавірусу серед нардепів. Потім пленарні засідання розпочнуться з 3 листопада.

Фракція "Слуга народу" у Верховній Раді намагається через Covid-19 приховати свою законодавчу безпорадність. Монобільшість не може ухвалити у першому читанні такі необхідні документи, як державний бюджет на 2021 рік.

Не може внести необхідні зміни до закону про місцеві вибори. Які би спростили роботу дільничних виборчих комісій. Зокрема в частині підрахунку бюлетенів. Готувався законопроєкт, який би мав би спростити по-перше підрахунок голосів, по-друге – безпеку членів ДВК.

Натомість все принесли в жертву місцевих виборів. Разумков і всі розуміли: голосів немає. Усередині "Слуги народу" зараз такі сварки. По-друге – невтішні макроекономічні показники на наступний рік у бажаннях підвищення мінімальної зарплати і решти соціальних видатків.

Тому придумали причину – коронавірус і парламентські засідання закрили. І всі непопулярні рішення, які треба голосувати, голосуватимуть вже після місцевих виборів.

Усі непопулярні рішення, які треба голосувати, голосуватимуть вже після місцевих виборів

Рейтинги "СН" падають. Наприклад, агрегований рейтинг "слуг" перед місцевими виборами – 15,5%, водночас "Європейської солідарності" – 11,4%. Це вже не симптом, а симптомчик для партії Зеленського. Падіння серйозне. Розрив між цими двома політсилами вже 4-5%. Це зовсім не ті показники, на які сподівалися "слуги".

Щодо дотримання депутатами карантинних заходів, то починати треба було з "Велюру" Тищенка. Починати треба з покарання тих чиновників, які у січні не підписували документи, що можна продавати маски. З фонду проти коронавірусу планували купити всього-на-всього – 35 апаратів штучної вентиляції легень на всю країну. Треба карати тих чиновників, хто підняв питання перекинути гроші з фонду на дороги. От коли цих покарають, ну тоді вже можна добиратися до депутатів.

Хто порушував карантинний режим у Хмельницькому? Зеленський. Тоді зрозуміли, що обмеження є не для всіх, от і понеслося.

Віктор Таран, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі