Кремль влаштовує показову страту дослідника сталінських репресій

64-річного Юрія Дмитрієва засудили до 13 років колонії суворого режиму

За три дні до винесення Верховним судом Карелії вироку у "справі" історика Дмитрієва на державному телеканалі "Россия 24" в програмі "Вести" вийшов сюжет, в якому оприлюднили "шокуючі знімки" прийомної дочки Дмитрієва. Голос співробітниці телеканалу Ольги Журенкової дзвенів від гніву, коли вона розповідала, що "сотні користувачів інтернету були шоковані цими моторошними знімками, які вранці 26 вересня з'явилися в мережі", про те, що "інтернет кипить від обурення" цим чудовиськом, яке "зламало життя дитині". Спецслужби проникли в комп'ютер Дмитрієва і витягли звідти фотографії його прийомної дочки. Потім спецслужби злили ці фото в інтернет, щоб їх побачили тисячі. Після співробітники "России 24" показали їх по телевізору вже мільйонам. А ще показали відео, в якому прийомна дочка обіймає Дмитрієва і на цьому відео дівчинку можна ідентифікувати, а для вірності співробітники телеканалу назвали її ім'я. Це до питання про те, хто і навіщо зламав дитині життя.

Відео державного телеканалу "Россия 24" триває 4 хвилини, 48 секунд. У цей проміжок часу співробітники держканалу зуміли вмістити всю ненависть ідейних спадкоємців сталінських катів до того, хто багато років вивчав і пред'являв громадськості сліди їхніх злочинів. На всіх попередніх судах Дмитрієву і його адвокатам вдалося повністю довести свою невинність. І обвинувачі прекрасно розуміли, що він не винен, тому для підготовки і винесення жахливого вироку відтворили інтер'єр процесів часів Великого терору. Тоді "народний гнів" забезпечували газетні статті, демонстрації біля залу засідань і збори на підприємствах, де ударники праці вимагали розстріляти як скажених собак троцькістсько-фашистських іуд. Тепер, на третьому десятку ХХІ століття, організаторами "народного гніву" стали інтернет і телевізор.

Крім організації "народного гніву", Дмитрієва фактично позбавили адвоката

Суд над Дмитрієвим був організований як спецоперація, мета якої - не випустити правозахисника живим з ув'язнення. Для цього, крім організації "народного гніву", Дмитрієва фактично позбавили адвоката, оскільки адвокат Віктор Ануфрієв, який вів його справу, опинився на карантині через підозри на коронавірус, а адвокат за призначенням заявив, що три дні на ознайомлення з 19-ма томами справи - це знущання. Незважаючи на те, що адвокат Ануфрієв просив перенести засідання на конкретний термін після свого виходу з карантину, Дмитрієв відмовився від послуг адвоката за призначенням, суд, всупереч звичайній практиці відмовив у перенесенні засідання і Дмитрієв залишився фактично без адвокатського захисту.

Юрій Дмитрієв своєю діяльністю зачепив дуже чутливі струни в колективній душі нинішніх господарів Росії, які сприймають себе як прямих спадкоємців тих, хто влаштовував Великий терор, який, на їхнє глибоке переконання, є суто внутрішньою справою "нового дворянства". Фактично сімейною таємницею. Дмитрієв, який не тільки досліджував масові вбивства на розстрільному полігоні в Сандармосі, але запрошував туди іноземних журналістів, публікував списки убитих, є зрадником, заслуговує смерті.

Крім того, справа Дмитрієва стала втіленням в життя однієї з найважливіших поправок до Конституції РФ, яку прийняли цього літа. А саме нової, 67.1 статті, в якій закріпили абсолютно жахливу норму: "Російська Федерація вшановує пам'ять захисників Вітчизни, забезпечує захист історичної правди". Тобто завдання захисту "історичної правди" бере на себе не історична наука, а держава, тобто апарат насильства і примусу.

Фактично справа Дмитрієва стала показовим актом "примусу до історичної правди".

Справа Дмитрієва стала показовим актом "примусу до історичної правди"

Справа в тому, що напередодні суду над Юрієм Дмитрієвим співробітники Російського військово-історичного товариства спробували написати "правильну історію" розстрільного полігону в Сандармосі. Вони стали розкопувати колективні могили і відвозити мішки з рештками для "експертизи", після чого заявляли, що це, виявляється, радянські солдати, яких розстріляли фінські окупанти.

В історії Вітчизни не повинно бути білих і чорних плям, там все має сяяти чистотою, гриміти ратними і трудовими подвигами і пахнути патріотизмом. З цією метою депутат Олексій Журавльов - це той, який недавно в телевізорі запрошував росіян в європейські борделі для зоофілів, де можна зґвалтувати черепаху - вніс законопроєкт, за яким за спотворення історії можна отримати 3 роки в'язниці. На превеликий жаль для Олексія Олександровича його ініціативу не оцінили.

І дійсно, навіщо ув'язнювати за "неправильну історію" на 3 роки, коли можна посадити на 13 років суворого режиму, що для 64-річного правозахисника фактично означає страту. Саме такий вирок виніс Верховний суд Карелії на замовлення спадкоємців тих, хто організовував Великий терор.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі