Нічого дивного, що Узелков йде на вибори від ОПЗЖ

Український професійний спорт досі залишається значною мірою зросійщеним

Боксер В'ячеслав Узелков став кандидатом у мери Вінниці від ОПЗЖ. Нічого дивного, бо український професійний спорт, на жаль, й досі залишається значною мірою зросійщеним.

Україномовні спортсмени - рідкість, а відтак завжди несподівана приємність. Частіше буває так, що як тільки уродженець карпатського села потрапляє у професійний футбольний клуб, то одразу старається підтягтися до негласно визнаних стандартів. Переходить на російську. Ми ж не раз спостерігали за таким мовним перевтіленням.

У проблеми давнє коріння. Є думка, що Союз цілеспрямовано використовував спортивні секції для перетворення нашої дітвори на хомо совєтікус. Згадую свою секцію із плавання у шкільні роки у Дрогобичі на Львівщині. То вже був кінець совка і період відновлення незалежності. Довкола Народний Рух, "Ланцюг єдності" і Революція на граніті, а всі наші тренери розмовляють з нами україномовними винятково російською. У Дрогобичі (!). Навіть якщо ці тренери були з місцевих. На змаганнях у Львові так само всюди була російська. Тренери, судді. На релігійні свята у нас обов'язково були або збори в іншому регіоні, або змагання. Ну так, щоб бути далеко від батьків у святкові дні. Думаю, окупаційна машинерія цілеспрямовано використовувала професійний спорт, як середовище для м'якої сили пропаганди.

Союз цілеспрямовано використовував спортивні секції для перетворення нашої дітвори на хомо совєтікус

Узелков може бути унікальним експонатом. Можливо, у нього "діди воювали" або виховував дідусь-енкаведист. Може, просто цинічний або неосвічений. З колаборантами на вибори інші не йдуть.

Але проблема стандарту російської мови у професійному українському спорті справді досі існує.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі