Кремль закликав росіян не боятися коронавірусу, бо у них є "російське диво"

Влада з усіх можливих варіантів вирішення проблеми обирає найгірший

Судячи з усього, Путін особисто домовився з коронавірусом і він погодився покинути Росію. Я, звичайно, маю на увазі вірус, а не Путіна, який, як відомо, назавжди. Першою відгукнулася статистика. Щойно Путін скасував неробочі дні, кількість інфікованих Covid-19 стала знижуватися.

В адміністрації президента відразу пожвавішали і намітили на 24 червня провести голосування щодо поправок до Конституції і в той же день парад Перемоги. Тобто, ви уявляєте, дві такі події в один день? Це ж буде таке свято, яке ніщо не повинне затьмарити. Природно, до цього часу підвідомча популяція має забути про якусь там пандемію і про таку дрібницю як Covid-19.

Намітили на 24 червня провести голосування щодо поправок до Конституції і парад Перемоги

Цьому забуттю можуть перешкодити дрібниці. Наприклад, те, що люди продовжують хворіти і вмирати. Але на цей випадок у влади є спеціально навчені люди, які все всім пояснюють. Головним представником Covid-19 в Росії призначили телевізійного лікаря і великого друга Володимира Соловйова Олександра Мяснікова. Ну, це той, який заявляв, що коронавірус з Росії піде до середини квітня і взагалі, він не небезпечніший за сезонний грип.

Сьогодні лікар Мясніков заполонив медіа простір Росії зі своїми гіпнотичними сеансами, в кожному з яких він закликає не піддаватися паніці і взагалі не звертати увагу на такі дрібниці, як коронавірус.

"Ми всі перехворіємо. Кому належить померти - все одно помруть", - c оптимістичним запалом втішив росіян лікар Мясніков у стрімі Соловйов Live. А в інтерв'ю Катерині Котрікадзе на каналі RTVi лікар Мясніков дав розгорнуте пояснення, чому росіянам не варто боятися коронавірусу, оскільки у них є "російське диво" і взагалі, вони люблять гречку. Ось послухайте:

"Так ось, у нас абсолютне російське диво. І перед тим як іронізувати і кричати, що ми все підробили, треба подумати, чому. Бо це допоможе всьому світу. Ви зрозумійте. Якщо у нас в 10 разів менша смертність при такій самій кількості захворювань, ну просто подумайте. Якщо ми зараз на 3 або 4 місці у світі за кількістю інфікованих - ок, ми інфіковані. А чому ми не вмираємо? Чому у нас важких немає? Адже ми нічого не робимо в лікарнях того, що не роблять американці, французи й італійці".

Росіянам не варто боятися коронавірусу, оскільки у них є "російське диво" і взагалі, вони люблять гречку

А ось і розгадка "російського дива":

"Може, це просто наша національна любов до гречаної каші? Ми з'їли гречану кашу - наш мікробіом реагує так. А мікробіом будь-якої людини - це частина його природного імунітету. Це в плані жарту, але це такий жарт. Тому про російське диво треба задуматися. Тому що, може бути, порятунок всього світу від коронавірусу лежить саме в розгадці цього російського дива".

Щодо "російського дива", то воно дійсно, існує, тут "лікар" Мясніков правий. Тільки причини його все ж не в гречці, а в суверенних особливостях російської арифметики.

Ці особливості раптово стали виявлятися повсюдно. Спочатку в Дагестані. У республіці за офіційною статистикою померли від Covid-19 30 осіб, а республіканський МОЗ визнав загибель 40 лікарів, які заразилися під час пандемії. Оскільки загиблі лікарі - частина загальної кількості померлих, то виходить, що за правилами суверенної російської арифметики частина може бути більшою за ціле...

Статистика померлих від коронавірусу безіменна, тому її неможливо перевірити емпіричним шляхом. Статистика загиблих від коронавірусу лікарів іменна. І ось ця статистика, яку склали лікарі в меморіальному "Списку пам'яті" і верифікувала "Медіазона", підтверджує загибель від вірусу 186 лікарів.

Або російські медики повністю позбавлені засобів індивідуального захисту і до того ж поводяться як самогубці, або офіційна статистика просто бреше

Якщо порівняти це число з офіційними даними загиблих від Covid-19 в Росії, то вийде, що кожен 15-й померлий від вірусу в Росії - це лікар або медичний працівник. Що в середньому в 16 разів вище, ніж в шести країнах, порівнянних з Росією за масштабами епідемії. Цьому може бути тільки два пояснення: або російські медики повністю позбавлені засобів індивідуального захисту і до того ж поводяться як самогубці, або офіційна статистика просто бреше.

Перша версія була б схожою на правду, якби різниця в частках загиблих лікарів становила кілька відсотків, або навіть кілька десятків відсотків. Але оскільки йдеться про відмінності на порядок, то тут можливе тільки одне пояснення: брехня. Жахлива брехня, що приховує загибель від Covid-19 десятків тисяч людей під виглядом смертей від "позалікарняної пневмонії" (чудовий термін, діагностує хворобу в прив'язці до місця - як, наприклад, "позаквартирний менінгіт", або "кімнатний інсульт")...

Жахлива брехня, що приховує загибель від Covid-19 десятків тисяч людей під виглядом смертей від "позалікарняної пневмонії"

Російська влада зараз намагається вирішити кілька взаємовиключних завдань: провести з помпою голосування щодо поправок, поєднавши його зі святом побєдобєсія, запустити найбільш вигідні комерційні проєкти в будівництві та промисловості і не допустити зовсім вже масової загибелі росіян, щоб трупи не валялися на вулицях, затьмарюючи майбутні свята. Так, і ще Собяніну і багатьом силовикам дуже сподобався концтабірним режим, при якому влада тепер остаточно може абсолютно все. Тому зі скасуванням "режиму самоізоляції" в Москві Собянін буде тягнути до останнього...

Щодо "російського дива", то воно дійсно існує. Це абсолютно унікальна здатність російської влади і її обслуги до безмежної брехні і до вміння цієї влади з усіх можливих варіантів вирішення проблеми вибирати найгірший і найбезглуздіший.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі