Вдруге стати президентом Зеленському не світить

Він неодмінно розчарує свій електорат

Одним з найбільш дискусійних питань в сучасній Україні є електоральний рейтинг Зеленського. Довкола цього ламаються списи експертів, існує багато припущень, даються різні прогнози.

Давайте спробуємо поміркувати. Для початку домовимося, що про конкретні показники підтримки політиків та політичних сил поговоримо за підсумками опитувань, коли соціологічні компанії після карантину відновлять дослідження "у полях". Бо зараз маємо лише скупі результати телефонних і онлайн-опитувань.

Тепер до суті питання. У мене немає жодних сумнівів, що Зеленський обраний президентом лише на один раз. Другий йому не світить, якби він навіть й захотів. Зеленський неодмінно розчарує свій електорат.

Виборців Зеленського у 2019 році можна було поділити на кілька груп за мотивами їхнього голосування:

1. ті, хто очікував швидких і масових ув'язнень корупціонерів;

2. ті, хто хотів побільше розваг і сміху в політиці;

3. ті, хто бажав миру за будь-яку ціну.

По-перше, масових посадок відомих корупціонерів точно не буде. Якщо раніше Зеленський не хотів або не встиг, то зараз вже не зможе, якби навіть і захотів.

Зеленський став звичайним і скучним політиком

По-друге, очікуваних розваг у політиці не буде, приводів для сміху дедалі менше, а Зеленський став звичайним і скучним політиком, який глибше занурюється у рутину політичних компромісів. У майбутньому все буде ще сірішим і буденнішим.

По-третє, миру з Росією не буде, навіть якщо Єрмак із Зеленський сильно старатимуться і погодяться на все, що вимагає Кремль. Мир не потрібен Росії, а українська нація не сприйме капітуляції.

Тепер поставимо собі запитання: за які саме заслуги виборці Зеленського повинні будуть його підтримувати?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі