У Москві вибухнула вірусна бомба

Сотні тисяч осіб опинилися під загрозою зараження

15 квітня в Москві вибухнула вірусна бомба. Організували цю диверсію двоє: мер Москви Сергій Собянін і начальник столичного ДУВС Олег Баранов. Якщо бути точним, то Собянін цю бомбу сконструював і заклав, а Баранов висадив її з максимально великим збитком для мешканців Москви.

До цього москвичам наказали три тижні сидіти в самоізоляції. За потреби вийти з квартири дотримуватися дистанції в півтора метри. І ось, 15 квітня вранці на вході на всіх станціях метро у людей почали перевіряти електронні перепустки. Поліцейський вимагав показати паспорт у розгорнутому вигляді та перепустку роздруковану або на смартфоні, після чого звіряв документи з даними у себе на планшеті. Як наслідок перед турнікетами на вході на всіх станціях метро утворилися натовпи, які мерія в своїх подальших поясненнях ввічливо назвала "чергами". Люди стояли впритул одне до одного. Час перебування в натовпі — 30-40 хвилин.

Люди стояли впритул одне до одного. Час перебування в натовпі — 30-40 хвилин

Масштаб того, що сталося, — декілька сотень тисяч осіб, які опинилися під загрозою зараження. Якщо у звичайні дні в Московському метро пасажиропотік складає близько 8 мільйонів, то в умовах пандемії він зменшився в 6 разів. Нехай не всі з пасажирів були паралізовані в цих штучно створених натовпах, нехай половина. У будь-якому разі це сотні тисяч людей, яким загрожувало зараження виключно внаслідок дивовижної дурості начальства. Причому, це той випадок, коли передбачити результат могла навіть дитина.

Інший вияв безглуздя — суцільні перевірки перепусток на московських трасах, для чого поліція залишила вузьку "шийку" з 1-2 смуг і перевіряла перепустки кожного автомобіля. Наслідок теж абсолютно передбачуваний — багатокілометрові пробки, в яких, поміж інших стояли й автомобілі "Швидкої допомоги".

Реакція влади на те, що відбувається, виявилася передбаченою. Жоден чиновник не вибачився. Ніхто, жодна посадова особа не визнала, що щось було зроблено не так, не кажучи вже про те, що нікого не притягнуто до відповідальності за створення на рівному місці найсприятливіших умов для зараження сотень тисяч людей. Мало того, в усьому, виявляється, винні самі громадяни. Ось абсолютно дивовижний коментар речника президента РФ Дмитра Пєскова: "Москвичі та гості столиці, які цими днями не зовсім бажані, не виявили належної дисциплінованості щодо дотримання режиму самоізоляції". Як саме можна виявити належну дисциплінованість щодо дотримання режиму самоізоляції в умовах штучно створеного натовпу, Дмитро Пєсков не пояснив.

Столична влада своїми руками пустила котові під хвіст тритижневий режим самоізоляції громадян

Російський телевізор практично повністю ігнорував те, що столична влада своїми руками пустила котові під хвіст тритижневий режим самоізоляції громадян. У програмі "Вечір" у Володимира Соловйова від 16 квітня, тобто наступного дня після вибуху вірусної бомби в столиці, про це ніхто не згадав.

А коли Олексій Баринов, старший науковий співробітник відділу неврології та клінічної нейрофізіології Першого МДМУ ім. І.М. Сєченова, не кажучи прямо про те, що саме відбувалося в метро, досить невиразно промимрив, що "вчора в метро люди зазнали стресу", Соловйов не дав йому доказати і заволав, що в роки війни люди зазнавали куди більшого стресу, і нічого, не скаржилися.

Зате телевізійний лікар Олександр М'ясников був справжнім бенефіціаром програми Соловйова. Він виступав на новій посаді — керівника загальноросійського інформаційного центру з моніторингу ситуації з коронавірусом. І саме він тепер стане головним у Росії щодо правильного інформування громадян про вірусну загрозу та головним борцем з "фейковими новинами" навколо коронавірусу.

Це цілком звичайне кадрове призначення не варте було б уваги, коли б не репутація телевізійного лікаря М'ясникова та його багаточисельні вислови саме на тему коронавірусу, кожне з яких приголомшувало своєю абсурдністю та непрофесіоналізмом.

Телевізійний лікар М'ясников потішив співвітчизників, що коронавірус може бути для них корисним, оскільки вони почали частіше мити руки та носити захисні маски

На початку лютого телевізійний лікар М'ясников потішив співвітчизників, що коронавірус може бути для них корисним, оскільки вони почали частіше мити руки та носити захисні маски. А щодо найновішого вірусу, то телевізійний лікар М'ясников тоді ж, на початку лютого, пояснював, що ймовірність заразитися ним складає "нуль цілих і нуль в періоді", а вся проблема коронавірусу — це винятково істерика в ЗМІ. Півтора місяці по тому, 20 березня телевізійний ескулап М'ясников радісно запевняв росіян, що епідемія Covid-19 зобов'язана стихнути вже до середини квітня. Тоді ще Путін вагався з приводу відміни голосування щодо обнуління Конституції та проголошення себе вічним самодержцем Росії, і телевізійний лікар М'ясников своїм вельми своєчасним "прогнозом" вочевидь намагався додати аргументів на користь того, щоб люди 22 квітня масово пішли на дільниці та інфікували одне одного.

Те, що саме ця людина, яка повністю збанкрутіла як експерт, публічно давала прогнози, що провалилися, і постійно посвідчувала свій непрофесіоналізм, тепер призначена головним рупором держави з питань пандемії, вельми наочно характеризує кадрову політику в путінській Росії. Телевізійний цілитель М'ясников багато років доводить свою політичну благонадійність. 2018 року був довіреною особою Путіна на президентських виборах. До цього він довіряв свою особу Собяніну на виборах мера Москви. Окрім цього, телевізійний доктор М'ясников справою довів, що в разі конфлікту між клятвою Гіппократа та вірністю владі він завжди обере владу, а клятву Гіппократа запхне десь подалі. Це виявилося влітку минулого року, коли саме телевізійний лікар М'ясников наказав, щоб журналіста Івана Голунова, побитого при затриманні поліцейськими, після медичного огляду не залишили в лікарні, яку очолював М'ясников, а відрядили до суду, а потім — у СІЗО.

Собянін може довести до смерті хоч половину москвичів, але якщо він збереже вірність Путіну, то залишиться мером

За всієї несхожості цих двох явищ — телевізійного лікаря М'ясникова та мера Москви Собяніна, у них є щось спільне, що дозволяє об'єднати їх в один синдром М'ясникова-Собяніна. Це повна відсутність залежності кар'єрного успіху від змісту діяльності та повна безкарність в обмін на вірність і лояльність. Собянін може довести до смерті хоч половину москвичів, але якщо він збереже вірність Путіну, то залишиться мером. М'ясников може казати всілякі нісенітниці, але поки він вірний владі, телевізор продовжуватиме ліпити з нього медичного гуру.

Синдром М'ясникова-Собяніна працює умовах, коли населення повністю безсуб'єктне, залякане поліцейським свавіллям і зазомбоване телевізором. Наскільки цей стан збережеться в умовах, коли через деякий час у переважної більшості людей закінчаться останні кошти для існування, — велике питання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі