Російська влада використовує пандемію для наповнення бюджетів

Путінізм повзе в бік класичної диктатури

Російські чиновники і депутати дуже люблять вольєрне полювання. Не треба нікого вистежувати, сидіти в засідці, чекати, годувати комарів. Звір у загоні, нікуди не дінеться, підійшов впритул - вистрілив і все. Краса!

Російська популяція в умовах введеного "режиму самоізоляції" - термін, якого не існує в мові права - виявилася в ролі загнаної в загін дичини. Відновили стару добру радянську залізну завісу - дичина з вольєра нікуди не дінеться. Потихеньку почався відстріл. Московські суди оштрафували дев'ять осіб за порушення "режиму самоізоляції". Підстава одна: "перебували на дистанції більше 100 метрів від адреси фактичного проживання за відсутності підстав, передбачених, в тому числі, указом мера".

Взагалі ось цю заборонену "стометрівку" Собянін прописав для собачників. Відносно всіх інших громадян навіть цієї, цілком беззаконної заборони в мерському указі немає. Там наказано виходити з дому тільки в "найближчий" магазин, а вже скільки до нього метрів, це навіть Собянін вирішив не уточнювати. У постановах судів зазначено, що злочинні "самоізолянти" відійшли від своїх будинків хто на 400 метрів, хто на 500, а хто і на цілий кілометр. Покарання для всіх однакове - по 15 тисяч рублів. Хоча напрошується диференційована шкала - в залежності від масштабу злочину, вимірюваного в метрах, що відокремлюють злочинця від його будинку. Скажімо, відійшов на 101 метр - плати 15 тисяч, на 200 метрів - з вас 30 тисяч, і т.д.

У Москві імбир подорожчав у 20 разів, консерви, чай, кава, какао - на 20%, хліб і макарони - на 15%

Пандемія відкриває нові перспективи для наповнення регіонального і федерального бюджетів. Виявилося, що цей коронавірус цілком монетизуються, головне швидко зорієнтуватися. Ось, наприклад, цілком очікуване зростання цін на продукти. У Москві імбир подорожчав у 20 разів, консерви, чай, кава, какао - на 20%, хліб і макарони - на 15%. І це зрозуміло і цілком обґрунтовано. Соловйов може скільки завгодно кричати з телевізора, що росіянам наплювати на падіння цін на нафту і курс долара, але якщо щось ввозять за долари, а продають за рублі, то зростання цін неминуче. І навіть на вітчизняні товари ціни будуть рости, оскільки в ціні сидять витрати транспортних підприємств, які з початку березня істотно виросли.

Реакція влади виявилася цілком очікуваною: "Единая Россия" постановила - заборонити цінам рости. Прем'єр Мішустін підтримав. Володін обізвав зростання цін "свавіллям" і вказав на конкретних найбільш злісних "порушників": торгові мережі "Пятерочка", "Лента" і "Магнит".

Мішустіну 54 роки, Володіну - 56 років. Один прожив у Радянському Союзі 25 років, інший - 27. Не можуть не пам'ятати, що таке адміністративна "заморозка" цін. Результат завжди один, причому, в трьох особах: дефіцит, розквіт спекуляції і чорний ринок. Іншого не буває. Спекулянтів можна розстрілювати, але це тільки збільшить ціни на чорному ринку, оскільки в ціну товару буде включений масштаб ризику. На цих граблях ми гуляли 74 роки. Свіжа спроба "регулювати" ціни на маски привела до того, що масок в аптеках просто немає. Тобто "Единая Россия" і Мішустін, утворивши разом з коронавірусом злочинну групу, створюють умови для виникнення чорного ринку їжі і збагачення спекулянтів.

"Единая Россия" і Мішустін, утворивши разом з коронавірусом злочинну групу, створюють умови для виникнення чорного ринку їжі і збагачення спекулянтів

Covid-19 скасував путінську триходівку зі створення його ексклюзивного положення на планеті, що включає травневий тріумф побєдобєсія і переділ світу в рамках "Ялти.2". Спочатку Путін ніяк не міг повірити, що така дрібниця може зруйнувати його плани, дещо розгубився і на якийсь час зник з публічного поля. Потім почав діяти за принципом: "якщо не вдалося викупати коней в шампанському, будемо обливати кота пивом".

Для початку замість присвоєння собі лаврів головного переможця у Другій світовій війні, примазався до вікторії над печенігами і половцями. У "апешичці" розробили критерії для губернаторів, за якими будуть судити про їхні успіхи в боротьбі з пандемією. Найважливіший критерій - створення позитивного іміджу Путіна. Інформаційні війська ведуть масовий наступ на мізки громадян, в режимі 24/7 вдовблюючи в них дві ідеї: весь світ здався перед коронавірусом і гине, а в Росії - острів стабільності і здоров'я завдяки мудрості Путіна.

Перезбірка путінської "більшості" під гаслом: "об'єднаємося навколо національного лідера перед лицем загрози пандемії" - йде повним ходом. На шляху цієї спецоперації неминуче постануть кілька великих перешкод. По-перше, в умовах різкого зубожіння більшості населення головним почуттям неминуче стане гостре невдоволення владою, яке досить швидко переросте в ненависть. По-друге, зубожіння неминуче торкнеться того ядра ​​путінської підтримки, яке дозволяло здійснювати режим "суверенної демократії". Ніякі директори шкіл, ніякі гастарбайтери й інший безсловесний народ більше не допоможуть Путіну виграти навіть найбільш фейкові вибори. Зберегти владу він зможе тільки шляхом голого насильства. Путінізм пройшов "гібридну" стадію і повзе в бік класичної диктатури.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі